مجله ی راف نت

مشکلات مودم تی پی لینک(TP-LINK)

مشکلات مودم تی پی لینک(TP-LINK)

هر برندی فارغ از اینکه در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کند، محصولات عرضه شده خود را با حجمی از سوالات کاربران مواجه می‌بیند. یعنی بسته به کالایی که آن برند ارائه می‌کند می‌توانند نوع و تعداد این سوالات بسیار متفاوت باشد. مثلا برندی که رنگ مو تولید می‌کند شاید بیشترین سوال کاربران از آن‌ها درباره رنگ دقیق و درست آن محصولات باشد یا اگر برندی دستگاه الکترونیکی مانند یک ماکروویو به بازار عرضه می‌کند شاید مجبور شود نیروهایی را در طول شبانه روز برای پاسخ به سوالات خریداران یا افرادی که قصد خرید دارند استخدام کند تا موضوعاتی مانند گارانتی محصول، نحوه کارکرد آن و… را برای مشتریان روشن نمایند.

این موضوع توسط بسیاری از برندها بسیار جدی گرفته می‌شود و تمامی این مشکلات و مسائل را به مرور تحت عنوان FAQ۶ که به معنای سوالاتی که معمولا پرسیده می‌شود، است یا تحت عنوان سوالات رایج در سایت خود قرار می‌دهند. در این مقاله می‌خواهیم به مشکلات مودم تی پی لینک یا به عبارت صحیح‌تر به مشکلات رایج مودم تی پی لینک بپردازیم. تی پی لینک یکی از بزرگترین شرکت‌های جهان است که در حوزه تجهیزات شبکه محصولات متعدد و باکیفیتی دارد. در ادامه علاوه بر بیان مشکلات به نحوه حل مشکلات مودم تی پی لینک نیز اشاره خواهیم کرد.

فهرست مطالب

مشکل آنتن دهی مودم تی پی لینک

شاید از رایج ترین مشکلات مودم تی پی لینک همین مشکل وای فای مودم tp-link می باشد که در وهله اول به دو موضوع ذاتی خود مودم برمی‌گردد. اولی فاصله انتقال است. چون بسیاری از مودم‌های تی پی لینک توانایی کارکرد در فرکانس 5 گیگاهرتز را دارند، به همین دلیل وجود موانع مختلف باعث کاهش پوشش دهی آن وای فای می‌شود (تغییر فرکانس مودم tp link). اگرچه در این فرکانس شلوغی و حجم بالایی نسبت به 2.4 گیگاهرتز وجود ندارد اما سیگنال وایرلس در فرکانس 5 گیگاهرتز به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و مسافت انتقال آن نیز در فرکانس‌های بالا کاهش پیدا می‌کند.

دومین موضوع ذاتی در این مشکل، آنتن‌های همه جهته هستند که تقریبا روی تمامی مودم‌های تی پی لینک نصب شده است. این آنتن‌ها سیگنال‌ها را به طور افقی در اطراف خود پخش می‌کنند اما نه در ارتفاع خیلی زیاد! برای تصور بهتر، شمای کلی نحوه پخش سیگنال یک آنتن چندجهته را شبیه به یک لاستیک یا تایر در نظر بگیرید که ارتفاع کمی دارد ولی در افق گسترده است. این موضوضع نیز شاید باعث تشدید مشکلات مودم تی پی لینک شود.
حال راه حل چیست؟ اول اینکه بهتر است آنتن‌ها (و به طبع خود مودم) را در بهترین مکان قرار داده و حالت و زاویه آنتن را نیز به درستی تنظیم کنید، طوری که مطمئن شوید تمامی دستگاه‌های در آن محل تحت پوش قرار می‌گیرند. اگر از یک مودم برای چند استفاده چند طبقه استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود زاویه آنتن‌ها را در 45 درجه یا صفر درجه (موازی با زمین) قرار دهید تا حداکثر کارایی داشته باشد.

سعی کنید تا حدامکان بین مودم و دستگاه‌های شما فاصله نباشد. هر سقف یا دیواری تاثیری منفی بر پوشش دهی وای فای می‌گذارد به خصوص وقتی آن مانع از متریال فلزی ساخته شده باشد. راه دیگر این است که مودم را از هر منبعی که تولید کننده امواج الکترومغناطیس است مانند ماکروویوها، مانیتورها، موتورهای الکتریکی، دستگاه‌های فکس و کپی و … دور نگه دارید.

تغییر فرکانس مودم تی پی لینک از 2.4 به 5

روش دیگری که پیش روی شما وجود دارد تا از مشکلات مودم تی پی لینک پیرامون سرعت وای فای بکاهید، تغییر تنظیمات مودم تی پی لینک است (تغییر کانال مودم tp link). برای این منظور وارد قسمت Wireless Settings در مودم خود شوید و تنظیمات کانال را تغییر دهید. توصیه می‌شود مقدار آن را 1، 6 یا 11 قرار دهید تا از تداخل با دیگر امواج وایرلس جلوگیری کنید. برای استاندارد وای فای 802.11b/g چهارده کانال برای گستره 2.4 گیگاهرتزی وجود دارد که سه کانال پیشنهادی که همپوشانی ایجاد نمی‌کنند همان 1، 6 و 11 هستند.

شبکه‌های وای‌فای روی هر دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز کار می‌کنند. فرکانس 5 گیگاهرتز می‌تواند پهنای باند بیشتری ارائه کرده و پایداری بهتری را ارائه کند، زیرا فرکانس خلوت‌تری نسبت به فرکانس 5 گیگاهرتز است. البته دقت کنید در فرکانس 5 گیگاهرتز نیز احتمال تداخل امواج وجود دارد، اما در حالت کلی مشکل حادی ایجاد نمی‌کند. باند 2.4 گیگاهرتز یک موج رادیویی با پهنای باند کوتاه 20 یا 40 مگاهرتز است که تنها 13 باند فرکانسی مجزا دارد. تقریبا اکثر روترهای بی‌سیم روی کانال‌های پیش‌فرض 3، 6 و 11 کار می‌کنند که همگی جزء باندهای فرکانسی شلوغ هستند. یکی از راهکارهای حل این مشکل تغییر کانال رادیویی روتر بی‌سیم است. برای پیدا و تغییر دادن کانال رادیویی روتر بی‌سیم به نرم‌افزارهای مشخصی نیاز دارید که یکی از آن‌ها  NetSpotاست. نرم‌افزار فوق اجازه می‌دهد قدرت سیگنال‌ها و باندهای فرکانسی روترهای بی‌سیمی که اطراف‌تان قرار دارند را مشاهده کنید. کانال‌های شلوغ و خلوت را پیدا کرده و روتر را روی کانالی که خلوت‌تر است تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: ویژگی‌ها و تفاوت باند ۲٫۴ گیگاهرتز و باند ۵ گیگاهرتز

اگر از باند ۵ گیگاهرتز استفاده می‌کنید و دیوارهایتان نازک نیستند، با توجه به اینکه هنوز تعداد دستگاه هایی که از باند ۵ گیگاهرتزی استفاده می کنند چندان زیاد نیست در نتیجه امکان تداخل فرکانس مودم کاهش پیدا می کند و میتوانید در صورت تمایل از کانال های ۴۰،۸۰ و یا ۱۶۰ مگاهرتزی استفاده کنید.

مشکلات سرعت اینترنت

مشکلات مودم tp-link

خیلی از کاربران این سوال برایشان پیش می‌آید که چرا سرعتی که روی مودم تی پی لینک درج شده 300 است اما من نهایتا سرعت 1.2 دارم؟ نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که این اعداد نوشته شده بر روی مودم، به خصوص این اعداد بزرگ معمولا به سرعت شبکه وایرلس پشتیبانی شده توسط مودم اشاره می‌کند و منظور از این سرعت، سرعت بین روتر و کامپیوتر (یا هر دستگاهی که به مودم متصل می‌شود) است و ربطی به سرعت اینترنت شما ندارد. سرعت اینترنت شما به کیفیت خدمات شرکت ارائه دهنده اینترنت برمی‌گردد.

آنتی ویروس NOD32 اجازه ورود به صفحه مدیریت مودم را نمی‌دهد!

این مشکل از نسخه 5 این آنتی ویروس بروز کرد و تبدیل به یکی از بزرگترین مشکلات مودم تی پی لینک شد. به این ترتیب که به محض اینکه قصد وارد شدن به صفحه لاگین به تنظیمات مودم را دارید، پیغامی مبنی بر غلط بودن یوزرنیم و پسورد نمایش داده می‌شود. اگر شما هم با این مشکل روبرو هستید باید ابتدا آنتی ویروس نود32 را باز کنید و کلید F5 را فشار دهید تا وارد Advanced Setup شوید. سپس مسیر Web and email ->protocol filtering->Excluded IP addresses را دنبال کنید و بر روی Add IPv4 address کلیک نمایید. در اینجا آدرس مودم خود که چیزی شبیه به 192.168.1.1 یا 192.168.0.1 است را وارد کنید و بر روی OK کلیک نمایید تا این مشکل حل شود.

فراموش کردن اطلاعات ورود به صفحه تنظیم مودم

یکی از رایج ترین مشکلات مودم tp-link فراموش کردن یوزرنیم و پسورد برای وارد شدن به صفحه مدیریت مودم است. اگر به طور کلی این مقادیر را نمی‌دانید و تا به حال وارد صفحه مدیریت مودم نشده‌اید، معمولا مقادیر پیش فرض یوزرنیم و پسورد کلمه Admin است. اما اگر وارد شده‌اید و آن‌ها را تغییر داده‌اید و الان فراموش کرده‌اید، راهی برای بازیابی آن‌ها نیست! تنها راه موجود ریست فکتوری کردن مودم است. برای این کار یک سوزن را در حفره‌ای که در پشت مودم است قرار داده و برای چند ثانیه نگهدارید تا چراغ‌های مودم خاموش و روشن شوند. با این کار تمامی تنظیمات مودم اعم از نام و رمز وای فای، تنظیمات اتصال به اینترنت و … ریست می‌شود و به مقادیر پیش فرض برمی‌گردد. این مقادیر معمولا بر روی لیبلی که بر روی مودم چسبیده درج شده است.

مشکلات آپدیت فریمور

همانطور که می‌دانید فریمور رابط کاربری تنظیمات مودم است که قابلیت به روز رسانی دارد. این به روز رسانی باعث می‌شود حفره‌های امنیتی و مشکلات مودم که توسط شرکت اصلی شناسایی شده برطرف گردد. برای این کار باید در ابتدا در تنظیمات مودم خود برای مشاهده نسخه فرمور دنبال قسمتی به نام Firmware بگردید. این قسمت معمولا در منوهایی مانند Device Info، Status، System tools و … قابل مشاهده است. سپس باید به سایت تی پی لینک مراجعه کنید و محصول خود را جستجو کنید و ببینید آیا فرمور جدیدتر از نسخه فرمور نصب شده بر روی مودمتان آمده است یا خیر؟ اگر بود آن را دانلود کنید و به وسیله راهکارهایی که برای آپدیت فرمور مودم وجود دارد، مودم را به روزرسانی کنید.

فریمور چیست؟

مشکل اصلی برای کاربران بعد از به روزرسانی فرمور صورت می‌گیرد، جایی که می‌بینند توانایی اتصال دوباره به مودم را ندارند. خب مشخصا به خاطر به روز رسانی فرمور احتمال تغییر و ریست شدن تنظیمات وجود دارد. به همین خاطر تنظیمات به حالت پیش فرض خود برمی‌گردند و باید از مقادیر پیش فرض نام وای فای و … استفاده نمایید.

در این مقاله از راف نت سعی کردیم به تعدادی از رایج ترین مشکلات مودم tp-link اشاره کنیم. نحوه حل مشکلات مودم تی پی لینک نیز کم و بیش در این مقاله بیان شد اما برای اینکه به مجموعه کاملی از مشکلات و راه حل‌های ارائه شده در مودم‌های تی پی لینک دست پیدا کنید، بهتر است به سایت سازنده و قسمت FAQ مراجعه کنید. باید به این نکته اشاره کرد که مشکلات مودم تی پی لینک تا جایی که فیزیکی و سخت افزاری نباشند، به سادگی و با یک جستجوی ساده قابل حل خواهند بود.

درباره‌ی rafmag

همچنین ببینید

راهنمای خرید و قیمت 16 مدل از بهترین مودم‌ ADSL خانگی

راهنمای خرید و قیمت 16 مدل از بهترین مودم‌ ADSL خانگی

به منظور دستیابی به سرعت اینترنت مناسب، تحقیق در مورد انتخاب مودم بسیار مهم است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *