مجله ی راف نت

رک دیواری (Wall rack) چیست و چه کاربردی دارد ؟

رک دیواری (Wall rack) چیست و چه کاربردی دارد ؟

رک یکی از ملزومات مهم در دنیای شبکه‌های کامپیوتری است. رک محفظه‌ای است که برای نگه‌داری و محافظت از تجهیزات مهم شبکه همچون کابل‌ها، سوییچ‌ها، پچ‌پنل‌ها، سرورها، تجهیزات ذخیره‌سازی تحت شبکه، تجهیزات تامین برق اضطراری و…. استفاده می‌شود. در حالت کلی رک‌ها به سه گروه post-2، post-4 و post-6 و دو نوع اصلی دیواری و ایستاده طبقه‌بندی می‌شوند. رک‌های دیواری از جمله رک‌هایی هستند که بیشتر در شبکه‌های کوچک تا متوسط استفاده می‌شوند. این رک‌ها به دلیل آن‌که فضای بیشتری در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهند با استقبال خوبی روبرو شده‌اند. با راف نت همراه باشید.

فهرست مطالب

رک دیواری چیست؟

رک دیواری در ابعاد ۴،۵،۶،۷، ۹ و ۱۲ یونیت و عمق ۳۵، ۴۵ و ۶۰ سانتی‌متر ساخته می‌شوند. مزیت بزرگ رک‌های دیواری در باز شدن از کنارها و چرخش تا ۱۰۰ درجه خلاصه می‌شود، در نتیجه تکنسین‌های شبکه به راحتی به پشت رک دسترسی خواهند داشت. به‌طور مثال، رک‌های ۷ یونیت دیواری با عمق ۴۵، ارتفاع ۴۰ و عرض بیرونی ۶۰ سانتی‌متر قادر هستند وزنی معادل ۲۵ کیلوگرم را تحمل کنند. اگر دوست دارید با مدل رک ایستاده هم آشنا شوید اینجا کلیک کنید.

البته در برخی از مدل‌ها تفاوت‌هایی در این زمینه وجود دارد. در بیشتر موارد درب رک‌های دیواری از شیشه سکوریت حرارت دیده نشکن است و رنگ بدنه نیز الکترواستاتیک پودری ضد خش است که نه تنها زیبایی بلکه دوام رک را بیشتر می‌کند. به‌طور معمول، رک‌های دیواری شامل شاسی، ریل افقی، پروفیل نصب، پنل فن، پنل پایین، درب جلو، پنل پشت، پنل کناری و براکت L هستند.

رک دیواری

به طور معمول، درب‌های جلویی رک یک لنگه فریم‌دار هستند و همانند پنل‌های کناری و پشتی بازشو مجهز به قفل سوییچی هستند تا دسترسی به تمامی تجهیزات درون رک به سادگی فراهم شود. رک‌های ۹ یونیت دیواری نیز در حالت کلی دارای عمق ۶۰، ارتفاع ۴۵ و عرض بیرونی ۶۰ سانتی‌متر هستند و وزنی معادل ۲۵ کیلوگرم را تحمل می‌کنند. در برخی از رک‌های ۹ یونیتی شاهد داکت آداپتور متحرک در بخش جلو و یک جفت در بخش پشت هستیم که قابلیت جابه‌جایی تا ۴ سانتی‌متر را داشته و همچنین امکان تنظیم فاصله ریل‌های جلو و عقب با یکدیگر را فراهم می‌کنند.

در ارتباط با رک‌های ۱۲ یونیتی بد نیست به این نکته اشاره داشته باشیم که در برخی مدل‌ها عمق، ارتفاع و عرض بیرونی ۶۰ سانتی‌متر است. این رک‌ها در مقایسه با نمونه‌های مشابه قادر به تحمل وزن بیشتری معادل ۴۰ کیلوگرم هستند. با توجه به این‌که رک‌های دیواری یا کابینت‌های سقفی قابلیت نصب در ارتفاع‌ مختلف را دارند به سرپرستان شبکه اجازه می‌دهد رک‌ها را در فضایی ایمن و دور از دسترس کاربران قرار دهند.

به دلیل این‌که رک‌های دیواری به لحاظ عملکرد و ظاهر تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند، لازم است پیش از خرید الزامات پروژه را به درستی ارزیابی کرده باشید. اگر در محیطی کار می‌کنید که در طول روز مجبور هستید چند مرتبه به سراغ رک دیواری بروید، بهتر است به سراغ خرید رک‌های دیواری قاب باز بروید. اگر قرار است از رک در محیط‌های شلوغ استفاده کنید، رک‌های قفل‌دار و در محیط‌های صنعتی از رک‌هایی که استقامت بالایی در شرایط بد محیطی دارند استفاده کنید.

اگر این مطلب را دوست داشتید، مطلب یونیت رک چیست را بخوانید.

درباره‌ی rafmag

همچنین ببینید

انواع مودم های خانگی

انواع مودم های خانگی

مودم دستگاهی است که به ارائه دهنده خدمات اینترنت شما (ISP) متصل می شود و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *