مجله ی راف نت

آنلاک مودم چیست؟

آنلاک مودم چیست؟

در این دوره یکی از لغاتی که در میان کابران اینترنتی خیلی باب شده است عباراتی مثل “دانگل” و یکی از پرکاربردترین ها عبارت “آنلاک”(Unlock) در میان مردم و کاربران اینترنت است. تا چند سال پیش، شاید این عبارت را فقط از یک متخصص یا فروشنده قدیمی مودم می‌شنیدیم ولی امروز یک دانش‌آموز ابتدایی یا یک پدر یا مادر نه چندان آشنا با فناوری و اینترنت هم از عبارت «آنلاک» و «مودم آنلاک» و «مودم لاک» استفاده می‌کنند.

در ادامه همراه ما باشید برای یادگیری انلاك كردن مودم ايرانسل و آشنایی با نرم افزارهای آنلاک مودم.

اتفاق دیگری که افتاده است؛ فروش رسمی مودم‌های آنلاک شده در فروشگاه‌های آنلاین خرده‌فروشی است. باز تا همین یکی دو سال پیش، مودم‌های آنلاک شده را فقط در برخی مغازه‌ها یا فروشگاه‌های غیررسمی یا کانال‌های تلگرام و واتساپ پیدا می‌کردیم یا نهایتا در دیوار آگهی می‌کردند؛ ولی امروز کافی است سری به  بخش مودم‌های ۴G و ۵G همه سایت های فروشگاهی بیندازید”مودم آنلاک” جزو پرطرفدارترین هاست!

در این مطلب، ابتدا تعریف از مفهوم آنلاک بودم یک مودم ارائه می‌دهیم و بعد سراغ انواع مودم آنلاک خواهیم رفت تا ببینید چرا باز هم در بازار ایران مودم آنلاک می‌خرید ولی آنلاک نیست!

فهرست مطالب

آنلاک مودم چیست ؟

در ایران شرکت‌های مختلفی مانند ایرانسل، همراه اول، مبین نت و … مودم‌هایی را به کاربران عرضه می‌کنند که به شما اجازه می‌دهد فقط از سیمکارت خودشان بر روی آن مودم استفاده کنید.

به عبارت دیگر این مودم‌ها چون از طریق قراردادهای شرکتی وارد یا تولید می‌شوند، نسبت به همین مدل مودم‌ها با برند اصلی قیمت به مراتب پایین‌تری دارند و به همین دلیل است که اپراتورهای مختلف، به عبارتی مودم خود را قفل یا همان لاک کرده‌اند تا شما فقط از سیمکارت همان اپراتور بر روی مودم استفاده کنید.

همین موضوع باعث شده است که بسیاری دنبال آنلاک مودم بروند. آنلاک باعث می‌شود که شما بتوانید از هر سیمکارتی بر روی آن مودم استفاده کنید و به تبع آن در هزینه‌های شما صرفه جویی شود اما در مقابل خطرات و آسیب‌هایی جدی نیز آنلاک می‌تواند ریسک زیادی داشته باشد.

مودم آنلاک چیست؟

اپراتورها و شرکت‌های ISP  مختلف برای این که تقریبا کاربر را مجبور به استفاده از مودم‌های سیمکارتی مجموعه خود کنند، مودم‌ها را لاک و یا به عبارتی قفل می‌کنند. تا فقط با سیم‌کارت، فرکانس‌ها، تجهیزات و امکانات ارائه شده خود اپراتور کار کند.

مثلا، ایرانسل یک مودم را لاک کرده تا فقط با سیم‌کارت ایرانسل و فرکانس‌های مورد پشتیبانی این شرکت کار کند. در ضمن، فریمور اختصاصی ایرانسل روی مودم نصب می‌شود تا برخی قابلیت‌ها که ایرانسل ارائه نمی‌دهد را مشتری در اختیار نداشته باشد و درگیر آن‌ها نشود یا برخی قابلیت‌ها که اپراتور دوست ندارد مشتری استفاده کند؛ لاک شده و بسته باشند.

آنلاک مودم چیست؟

بیشتر بخوانید:فریمور چیست؟

انلاك كردن مودم ايرانسل

برای آنلاک مودم ایرانسل مراحل زیر را طی کنید:

به صفحه اصلی مودم خود بروید (معمولاً با وارد کردن آدرس IP مانند 192.168.8.1 در نوار آدرس مرورگر خود) و وارد شدن به قسمت Advanced Settings> شماره IMEI وجود دارد، راه بعدی دسترسی به شماره IMEI این است که در زیر دستگاه خود به زیر باتری نگاه کنید.

از اینجا به بعد با توجه به شماره IMEI که در زیر دستگاهتون قرار دارد و با استفاده از ماشین حساب مودم ایرانسل اقدام به انلاک کردن مودم ایرانسل خود کنید.

مزایای آنلاک مودم

خب همانطور که در بالاتر به آن اشاره کردیم، آنلاک یکی از راه‌هایی است که افراد بسیاری به خصوص در این روزها که قیمت مودم‌های برند سر به فلک کشیده است، سراغش می‌روند و به طور کلی خرید مودم آنلاک شده به یک روش مرسوم و تقریبا عادی تبدیل شده است.

مودم‌های آنلاک را نمی‌توان به طور دقیقی به دسته بندی‌های خاصی تقسیم کرد اما به طور خیلی کلی، مودم‌ها را یا اشخاصی که خودشان را متخصص می‌نامند آنلاک شده و یا شرکت‌هایی هستند که این کار را انجام می‌دهند.

مشخصا شما از فردی یک مودم را آنلاک کرده، نمی‌توانید تضمینی بگیرید که آن مودم آنلاک تا چه مدتی کار می‌کند و آیا اصلا به درستی آنلاک شده یا خیر. اما شرکت‌ها می‌توانند قابل اعتمادتر باشند پس یکی از مزایایی خرید مودم آنلاک این است که می‌توان شرکت‌هایی را در این زمینه پیدا کرد اگرچه باز هم تضمین چندانی درمیان نیست.

مزیت بعدی خرید یک مودم قفل شکسته این است که به طور قطع شما مبلغ پایین‌تری نسبت به همان مدل که توسط برند اصلی تولید شده است می‌دهید و علاوه بر این شما قادر خواهید بود هر سیمکارتی را بسته به اینکه کدامیک در مکان شما پوشش دهی بهتری را دارد در آن مودم استفاده نمایید.

آنلاک مودم چیست؟

 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مودم سیم کارتی 3G و 4G

 

معایب مودم آنلاک

شاید در نگاه اول شکستن قفل یک مودم و استفاده از آن یک حرکت اقتصادی و بسیار کاربردی بنظر بیاید؛ بله در بسیاری از موارد می‌تواند مفید واقع شود. اما این موضوع در خیلی از موارد هم اتفاق نمی‌افتد و خطرات این کار می‌تواند به قیمت پایان عمر مودم تلقی شود.

یکی از بزرگترین معایب آنلاک کردن مودم این است که اگر خطایی در انجام این کار رخ دهد، احتمال زیاد باید با مودم خود خداحافظی کنید! این کار بسیار حساس است و برگشت پذیر نیست.

اگرچه کسانی هستند که ادعا می‌کنند حتی در صورت بروز خطا در آنلاک کردن می‌توانند مودم را به حالت قبل برگردانند که مدرکی دال بر معتبر بودن این ادعا وجود ندارد.

عیب بعدی این کار این است مودم شرکتی با شکستن قفل کاملا از تحت پوشش گارانتی و خدمات پس از فروش خارج می‌شود و اگر با این فکر که اگر در هنگام آنلاک به مشکلی خوردید از گارانتی آن استفاده می‌کنید، باید گفت که دچار اشتباه شده‌اید و عملا با این کار مودم را تبدیل به یک محصول بی برند و بی پشتوانه می‌کنید.

عیب بعدی آنلاک مودم این است که بسیاری از کسانی که توانسته‌اند مودم را آنلاک کنند مدتی بعد گزارش داده‌اند که باز هم مودم از کار افتاده و دیگر با سیمکارت اپراتورهای غیرسازگار عملکردی ندارد! این موضوع را نیز باید هنگام شکستن قفل مودم سیمکارتی در نظر بگیرید.

تفاوت مودم لاک و آنلاک

تفاوت بین مودم قفل شده و آنلاک چیست؟ تفاوت این است که یک مودم قفل شده دارای یک کد نرم افزاری است که از استفاده از آن در شبکه دیگر جلوگیری می کند. گوشی آنلاک یا قفل نرم افزاری روی آن ندارد یا شخصی توانسته کدی را دریافت کند که قفل نرم افزار را باز می کند.

آنلاک مودم با نرم افزار DC-Unlocker

یکی از نرم افزارهای که به عنوان ابزاری برای آنلاک کردن مودم شناخته می‌شود DC Unlocker است که با نصب فرموری جدید که مستقیما خودش از اینترنت دانلود و بر روی مودم نصب می‌کند، عملیات آنلاک کردن را انجام می‌دهد.

این نرم افزار از آنجایی یکی از کاربردی ترین‌ها در این حوزه شناخته می‌شود که از طیف گسترده‌ای از مودم‌ها و برندها پشتیبانی می‌کند.

مودم انلاک یعنی چی

در انتها باید باز هم به این نکته اشاره شود که آنلاک مودم کاری نسبتا تخصصی است که خطرات جبران ناپذیری را نیز می‌تواند به دنبال داشته باشد و بهتر است قبل از انجام این کار جستجوی لازم و کافی را انجام دهید.

درباره‌ی rafmag

همچنین ببینید

تفاوت سرعت اینترنت با کابل و وایرلس

تفاوت سرعت اینترنت با کابل و وایرلس

کابل های اترنت اغلب جنبه نادیده گرفته شده یک شبکه خانگی هستند. بسیاری از مردم …

7 نظر

  1. انلاک کردن مودم هزینه هم دارد؟

    • سلام سارا عزیز
      بله معمولا اگر به دفاتر تعمیر مراجعه کنی برای انلاك كردن مودم ايرانسل و همراه اول هزینه دریافت میکنند.

  2. سلام چند درصد احتمال دارد مودم خراب بش؟ من مودم tf i60. g1 دارم میخوام که آنلاک کنم. به نظرتون احتمال داره خراب بشه؟

  3. آدرس هست در شیراز اینکار را انجام دهد

    • برای آنلاک کردن مودم در شیراز، چند توصیه:

      می توانید به فروشگاه های فروش مودم در شیراز مراجعه کنید و درخواست آنلاک مودم را بدهید. بعضی از فروشگاه‌ها این سرویس را ارائه می‌دهند.
      در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های آگهی مثل شیپور و دیوار می‌توانید جستجو کنید، معمولا افرادی که آنلاک مودم انجام می‌دهند آگهی می‌دهند.
      در گروه‌ها و کانال‌های تلگرام و سایت‌هایی مثل دیجی‌کالا می‌توانید پرس و جو کنید تا متخصص مورد نظر را پیدا کنید.
      اگر خودتان بلد هستید، می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهایی مثل DC-Unlocker مودم را آنلاک کنید.

  4. سلام مودم انلاک تنظیم کارخانه بزنی انلاکش میپره؟

    • سلام
      خیر، ریست کارخانه (Reset) زدن روی مودم انلاک شده، باعث باز شدن قفل آن نمی‌شود و انلاک همچنان برقرار خواهد بود.

      انلاک بودن یک مودم به این معنی است که آن مودم تنها می‌تواند با سیم‌کارت یک اپراتور خاص کار کند و برای سیم‌کارت‌های دیگر قفل (Lock) شده است.

      تنها راه باز کردن قفل یک مودم انلاک شده، درخواست رمز عبور فراموشی (PUK) از اپراتور و وارد کردن آن در مودم است.

      پس از وارد کردن PUK صحیح، قفل مودم باز می‌شود و می‌توانید سیم‌کارت‌های مختلف را روی آن استفاده کنید.

      امیدوارم مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *