داغ ترین ها :
مودم‌ اینترنت چیست؟+معرفی انواع مودم های اینترنتی

مودم‌ اینترنت چیست؟+معرفی انواع مودم های اینترنتی

فهرست مطالب

با گسترش تکنولوژی و اهمیت روز افزون اینترنت در زندگی روزمره و اداری، انتخاب انواع مودم اینترنت مناسب به یکی از ضروریات زندگی بدل شده است. وظیفه مودم به صورت کلی، دریافت سیگنال‌های داده از سوی کاربر و تبدیل آن‌ها به شکل قابل انتقال در بستر در ارتباطی و همچنین فرآیند عکس این عمل، به صورت دریافت اطلاعات از لینک ارتباطی و سپس رمزگشایی آن‌ها به شکل قابل استفاده برای کاربر است.

همچنین عملکرد دیگر مودم ها، عملیات “روتینگ” است، لذا به این نوع از مودم‌ها “روتر” نیز گفته می‌شود. اغلب منظور از عملیات روتینگ، برقراری ارتباط در شبکه داخلی سازمانی یا خانگی است. مودم‌های روتر، در نقش بریج یا پل ارتباطی عمل کرده و به تمامی دستگاه‌هایی که به آن‌ها متصل می‌شوند، IP محلی منحصر به فرد اختصاص می‌دهند. لذا هر مودم روتر در شبکه تحت کنترل خود، تشکیل نوعی ارتباط مبتنی بر IP می‌دهد. لذا فارغ از اتصال به اینترنت، از این شیوه برای برقرار اتوماسیون‌های اداری و اشتراک گذاری فایل‌ها در بستر شبکه محلی استفاده می‌شود.

مودم اینترنت

ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، برای ارائه خدمات خود به کاربران، از انواع مودم اینترنت استفاده می‌کنند. لذا برای استفاده از این گونه خدمات، در ابتدا تهیه اشتراک اینترنتی از ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) مورد نیاز است. سپس با توجه به ISP انتخاب شده، اقدام به خرید مودم مناسب و سازگار با خدمات آن ISP می‌شود.

در گذشته دور تر، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، اینترنت خود بر در باند فرکانسی تلفن‌های خانگی ارائه می‌کردند به اینترنت dial up شناخته می‌شود. در این نوع اینترنت، به دلیل پهنای باند پایین کانال، سرعت انتقال داده عمدتا بسیار پایین و نامطلوب بود.

در نسل جدید‌ترین خدمات اینترنتی، ISP‌ها خدمات خود را بر مبنای DSL ارائه می‌کنند. این سرواژه مخفف “خط اشتراک دیجیتال” است. در این نوع از ارتباط، از باند‌های فرکانسی بالاتر از باند تلفن خانگی تا فرکانس ۱ مگاهرتز استفاده می‌شود. به دلیل پهنای باند بسیار گسترده‌تر این نوع از ارتباط و همچنین عدم وجود نویز‌های باند پایه مخابراتی، سرعت و کیفیت اتصال بسیار بالاتر رفته است.

بیشتر بخوانید: مودم ایرانی

مودم‌ ADSL (خط اشتراک دیجیتال نا متقارن)، یک نوع از ارتباطات DSL را پیاده سازی می‌کنند. در این نوع ارتباط، پهنای باند اختصاص یافته برای دانلود و آپلود اطلاعات، نا متقارن است و بخش بیشتری از باند فرکانسی برای دانلود اطلاعات از شبکه اختصاص یافته است.

مودم اینترنت

بیشتر بخوانید: طریقه نصب وای فای خانگی

مودم‌ VDSL (خط اشتراک دیجیتال بسیار سرعت بالا)، به عنوان نسل جدید‌تر این رویکرد ارتباطی شناخته می‌شود. در این نوع ارتباط، سرعت انتقال داده نسبت به متد ADSL بالاتر است. باند فرکانسی استفاده شده در این نوع ارتباط، از ۲۵ کیلوهرتز تا ۱۲ مگاهرتز را شامل می‌شود که بسیار گسترده‌تر از باند فرکانسی ADSL است. طبیعتاً با گسترش باند فرکانسی، مودم اینترنت نیز محدوده وسیع‌تری را برای مدوله کردن اطلاعات در اختیار دارد و لذا تعداد بیت قابل انتقال در هر ثانیه افزایش خواهد یافت.

مزیت قابل توجه و علت اصلی فراگیری گسترده این دو نوع رویکرد مخابراتی، تکیه آن‌ها به کابل‌های تلفن معمول موجد در خانه‌ها است. به این معنا که برای دستیابی به سرعت‌های ارتباطی بسیار بالا و اینترنت نسل جدید، نیاز به هزینه اضافی و قرار دادن خط ارتباطی جدید وجود ندارد. داده‌های اینترنتی و داده‌های مربوط به مکالمات تلفنی، با استفاده از فیلتر‌های فرکانسی به سادگی جدا شده و تداخلی میان آن‌ها وجود نخواهد داشت. در سمت شرکت مخابرات نیز، با عکس فیلتر‌های ذکر شده، داده و وویس مجددا استخراج می‌شود. در این مرحله، داده به ISP مربوطه ارائه داده می‌شود. قابل ذکر است که طول خط مخابراتی از مرکز مخابرات منطقه تا مکان استفاده از مودم، کیفیت لینک (عدم وجود شکستی در خط، عدم تداخل و نویز ناشی از کابل‌های برق)، و همچنین تجهیزات شبکه استفاده شده در سمت استفاده (مودم) و در سمت مخابرات و ISP در سرعت دسترسی به اینترنت بسیار تاثیر گذار است. لذا با کاهش فاصله از مرکز مخابرات و یا استفاده از خطوط مخابراتی با کیفیت، سرعت اینترنت به مراتب افزایش خواهد یافت.

از مزیت‌های استفاده از اینترنت کابلی می‌توان به پایداری بالاتر، سرعت نسبتا بالاتر، هزینه کمتر، نویز پذیری کمتر، عدم امکان ایجاد اختلالات رادیویی در لینک مخابراتی، و نیز عدم وجود تابش‌های الکترومغناطیسی مضر برای سلامتی انسان اشاره کرد.

مودم‌های ۴G و ۳G. در کنار این، با گسترش روز افزون فناوری شبکه‌های سلولی موبایل، نوع جدید‌تری از مودم‌های بی‌سیم مبتنی بر نسل ۳، ۴ و ۵ شبکه‌های سلولی در حال ظهور و گسترش است. با توجه به برد کوتاه امواج موبایل (باند ۱ گیگاهرتز)، آنتن‌های شبکه سلولی BTS در سراسر نقاط مسکونی شهر مشاهده می‌شود. نسل جدید‌تر این BTS ها، امکان برقراری ارتباط نسل ۴ و ۵ اینترنت همراه را فراهم می‌کنند. پهنای باند گسترده قرار گرفته در اختیار این شبکه ها، امکان دستیابی به سرعت‌های بالای اینترنت در تلفن‌های همراه را فراهم می‌کند.

مودم اینترنتبا توجه به این پتانسیل ارتباطی گسترده، برخی از ISP‌ها اینترنتی (که عمدتا ارائه دهنده خدمات تلفن همراه هستند)، اقدام به ارائه خدمات انواع مودم اینترنت در باند مخابراتی مختص به خود می‌کنند. این مودم های اینترنت که به عنوان مودم‌های ۴G و مودم‌های ۵G شناخته می‌شوند، در دو نوع ثابت و شارژی به مشتریان ارائه می‌شوند.

مزیت اصلی این رویکرد ارتباطی، عدم نیاز به کابل‌های مخابراتی و استفاده از لینک بی‌سیم است. این مزیت، امکان تحرک بالاتر دریافت کننده را در هر نقطه تحت پوشش شبکه سلولی فراهم می‌کند. در کنار مزیت‌های موجود، این روش ارتباط دارای مضراتی نیز است. جمله این مضرات می‌توان به آلودگی الکترومغناطیسی اشعه‌های منتشر شده از مودم به عنوان مهم‌ترین نقطه ضعف این رویکرد اشاره کرد. تاثیر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این امواج پر توان، تاثیرات بسیار منفی بر بدن انسان خواهد داشت. همچنین در این روش، به دلیل پهنای باند محدود‌تر نسبت به شبکه سیمی (DSL)، هزینه اینترنت بالا‌تر و همچنین سرعت آن به نسبت کمتر خواهد بود. همچنین در کاربرد‌هایی که به اینترنت پایدار نیاز است، استفاده از این روش گزینه مناسبی نیست. زیرا لینک ارتباطی تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله آب و هوا، اختلالات رادیویی مزاحم، نویز، و نقطه‌های کور پوشش رادیویی، مختل و یا قطع خواهد شد.

 

 

دسته بندی مودم از بر اساس روش ارتباط

  • مودم‌های Wi-Fi:

در این نوع از مودم اینترنت، برای دریافت و ارسال اطلاعات به مودم، از پروتکل IEEE 802.11 استفاده می‌شود. باند فرکانسی این پروتکل در باند ۲٫۴ گیگاهرتز و همچنین ۵ گیگاهرتز در نسل جدید قرار دارد. داده‌های دریافت شده از خط انتقال، پس از دمدوله شدن توسط مودم، مجدد طبق پروتکل Wi-Fi مدوله شده و ارسال می‌شوند. لازم به ذکر است که باند مورد استفاده توسط این مودم‌ها (۲٫۴ گیگاهرتز یا ۵ گیگاهرتز) برای همین استفاده رزرو شده است و در سطح جهان به عنوان استاندارد رادیویی شناخته می‌شود (با تضمین اجرایی کمیته IEEE). این نوع ارتباط به دلیل محدودیت مایکروویو (۲٫۴ گیگاهرتز)، دارای برد محدود است. همچنین به دلیل ذات لینک ارتباط بی‌سیم، پایداری در نوع ارتباط کمتر از ارتباطات کابلی است.مودم اینترنت

  • مودم‌های Ethernet:

عملکرد کلی این پروتکل ارتباطی مبتنی بر استاندارد IEEE 802.3 است. در این نوع ارتباط، از کابل‌های خصوص که به عنوان کابل‌های LAN نیز شناخته می‌شود، استفاده می‌شود. در این انتقال در مقایسه با انتقال Wi-Fi، پایداری لینک بسیار بالاتر خواهد بود. همچنین به دلیل پهنای باند بسیار گسترده، حداکثر سرعت انتقال قابل دستیابی نیز از ارتباط Wi-Fi بالاتر است.

در دستگاه‌های دستی جدید مانند تلفن‌های هوشمند یا لپ تاب‌های جدید، پورت اتصال Ethernet وجود نداشته و لذا امکان اتصال به این صورت در آن‌ها میسر نیست. راه ارتباطی رایج برای اتصال به اینترنت در این نوع دستگاه ها، استفاده از اینترنت شبکه سلولی و یا استفاده از اینترنت در بستر پروتکل Wi-Fi است. لذا امروزه در کاربرد‌های رایج خانگی یا آموزشی، استفاده ار مودم‌های Wi-Fi رواج بیشتری دارد.

مودم اینترنت

شرکت‌های بزرگ فعال در تولید مودم‌ها و تجهیزات شبکه

 با توجه به تاثیر قطعات و تکنولوژی به کار رفته در تجهیزات شبکه بر پایداری و سرعت اتصال، انتخاب برند مناسب مودم‌های اینترنت امری بسیار مهم است. در سطح جهان، شرکت‌های بزرگی در حوزه IT با تجربه گسترده در تولید انواع مودم اینترنت و تجهیزات شبکه، عمده بازار مصرف این محصولات را اختیار دارند.

این شرکت‌ها با ارائه خدمات پس از فروش مناسب، کیفیت بالای قطعات به کار رفته در آن ها، و همچنین سازگاری با پروتکل‌های استفاده شده در اکثر ISPها، یک انتخاب مناسب برای محیط‌های خانگی، اداری یا صنعتی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند. در زیر چند نمونه از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده این تجهیزات معرفی می‌شوند.

  1. سیسکو (CISCO)

بی شک در حوزه IT و به خصوص در بخش شبکه، بزرگ‌ترین و معتبر‌ترین برند جهانی، متعلق به شرکت CISCO است. این برند به دلیل کیفیت بسیار بالای محصولات خود در سطح جهان شناخته شده است. سیسکو یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که مرکز آن در سن خوزه کالیفرنیا، مرکز سیلیکون ولی قرار دارد. از برند‌های تابعه این شرکت می‌تواند به OpenDNS، Webex، Jabber و Jasper اشاره کرد. شرکت سیسکو محصولات خود را تحت برند لینکسیس (Linksys) به بازار عرضه کرده است. این شرکت در سال ۲۰۱۳، برند لینکسیس را به شرکت بلکین به فروش رساند.

مودم اینترنت

حوزه فعالیت شرکت:

  • تجهیزات اداری-صنعتی: از جمله تجهیزات این برند می‌توان به سوئیچ‌های شبکه، سیستم‌های IoT، تجهیزات امنیتی، سیستم‌های مدیریت انرژی، پایگاه‌های داده، و غیره نام برد. عمده شهرت سیسکو در این حوزه به دلیل سوئیچ‌های این شرکت است.

همچنین در حوزه ارتباطی و نرم افزاری، این شرکت جزو شرکت‌های پیشرو در زمینه VoIP، دوربین‌های دارای IP ثابت، و به طور کلی کلیه استریم‌ها داده در شبکه است.

  • تجهیزات خانگی: در حوزه کاربرد‌های خانگی، سیسکو جز چند شرکت برتر است. از جمله محصولات این شرکت در این بخش می‌توان به مودم‌های کابلی، روتر ها، دوربین‌های IP ثابت، و دستگاه‌های IoT اشاره کرد.

جمع بندی: همانطور که ذکر شد، سیسکو جامع‌ترین و مطمئن‌ترین شرکت در حوزه شبکه است. علاوه بر خدمات نرم افزاری و سخت افزاری، دوره‌های آموزشی متعدد این شرکت در سراسر جهان شناخته شده است. با توجه به کیفیت بالای این محصولات و نیز تحریم‌های موجود در این زمینه، قیمت محصولات این شرکت در مقایسه با سایر محصولات به مراتب بالاتر است.

  1. دی-لینک (D-Link)

در رتبه بعدی شرکت‌های سرشناس در حوزه شبکه، می‌توان به شرکت D-Link اشاره کرد. این شرکت، شرکتی چند ملیتی است که مرکز آن در تایوان قرار دارد. شهرت این شرکت به دلیل تولید تجهیزات با کیفیت و همچنین قیمت مناسب است. به دلیل اسکوپ فعالیت سطح پایین‌تر این شرکت، عمده متقاضیان آن را کاربران خانگی تشکیل می‌دهند. در ایران نیز، تجهیزات این شرکت سازگاری مناسبی با ISP‌ها و تکنولوژی‌های استفاده شده در ایران دارد.

مودم اینترنتحوزه فعالیت شرکت:

  • تجهیزات اداری-صنعتی: از جمله محصولات اداری-صنعتی این برند می‌توان به سوئیچ‌های آن اشاره کرد. از دیگر تجهیزات این برند می‌توان به اکسس پوینت‌های دو باند، تجهیزات تجمیع داده دوربین‌ها مدار بسته، و کار‌های PCI اشاره کرد.
  • تجهیزات خانگی: در این بخش که عمده فعالیت و تقاضای مشتریان این برند را شامل می‌شود، مودم‌های وایرلس دی-لینک از جمله تجهیزات شناخته شده است. این مودم‌ها به سادگی کانفیگ می‌شوند و راه اندازی و نصب آن بسیار آسان و سریع است. حتی با داشتن اطلاعات اندک از شبکه و مقداری راهنمایی جزیی، امکان راه اندازی جزیی مودم اینترنت این برند در کاربرد‌های خانگی وجود دارد. این شرکت همچنین مودم‌های نسل ۳ و ۴ شبکه سلولی، روتر ها، و تجهیزات دوربین‌های مدار بسته خانگی نیز تولید می‌کند.

جمع بندی: برند D-Link، برندی مطمئن و شناخته شده در زمینه شبکه است. امکان راه اندازی آسان تجهیزات خانگی این برند و نیز قیمت مقرون به صرفه آن، باعث انتخاب گسترده D-Link در کاربرد‌های غیر حرفه و خانگی می‌شود.

 

  1. تی پی-لینک (TP-Link)

رتبه سوم برترین برند‌های شبکه به TP-Link اختصاص دارد. مرکز این شرکت در چین قرار دارد و سهم عمده‌ای از بازار چین در اختیار این شرکت است. سطح کاری این برند از دو برند فوق پایین‌تر است و بخش غالب تولیدات این شرکت با هدف کاربرد‌های غیر حرفه‌ای خانگی یا صنعتی کوچک راهی بازار‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین مودم زایکسل

حوزه فعالیت شرکت:

  • تجهیزات خانگی: این حوزه بخش عمده فعالیت شرکت را شامل می‌شود. مودم‌های TP-Link مشابه با مودم‌های D-Link، نصب و راه اندازی ساده‌ای دارند. همچنین با توجه به قیمت پایین‌تر محصولات این شرکت نسبت به رقیب‌های خود، کیفیت قطعات به کار رفته در این محصولات پایین‌تر از سیسکو است. علاوه بر مودم، این شرکت تولید کننده سوئیچ‌های شبکه، روتر ها، اکسس پوینت ها، کارت‌های شبکه و سایر تجهیزات جانبی شبکه نیز است.

جمع بندی: کیفیت مودم تی پی لینک (TP-Link) از دو برند ذکر شده فوق پایین‌تر است. با این حال، این برند انتخاب مناسبی برای مصارف خانگی و غیر حرفه‌ای شناخته می‌شود. قیمت پایین‌تر این محصولات، امکان راه اندازی ساده آن‌ها و نیز وجود نمایندگی خدمات پس از فروش محصولات TP-Link در ایران، از جمله نقاط قوت این برند محسوب می‌شود.
(Internet modem)

برای تهیه انواع مودم به لینک مراجعه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات نویسنده