داغ ترین ها :
فناوری VDSL چیست؟

فناوری VDSL چیست؟

فهرست مطالب

در دنیای امروز، علم و تکنولوژی پیشرفت چشمگیری داشته است. با توجه به دنیای آنلاین امروز و نیاز شدید مردم به اینترنت قوی، شرکت هوایی اقدام به تولید مودم‌هایی با توان بیشتر کرده اند. مودم VDSL نسل پیشرفته مودم‌های ADSL است که از فروردین ۱۳۹۹ وارد بازار شده است. این مودم هنوز هم برای برخی افراد مبهم است و نمی‌دانند چه فرقی با مودم ADSL دارد. اگر میخواهید بدانید مودم vdsl چیست تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

تکنولوژی VDSL چیست؟

مودم vdsl خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا است.

برای اینکه بفهمیم مودم vdsl چیست ابتدا باید بدانیم این کلمه اختصار چه کلماتی است.

مودم VDSL مخفف کلمه Very-high-bitrate Digital Subscriber Line modem می‌باشد. این کلمه نسبتا طولانی، بدین معنی است که خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا است. این فناوری بر بستر کابل‌های مسی ارائه می‌گردد.

پهنای باندی که این نوع مودم آپلود می‌کند، ۵۲ مگابیت بر ثانیه است. ۱۶ مگابیت بر ثانیه میزانی است که این نوع مودم ارائه می‌دهد. این میزان شش برابر میزانی است که مودم‌های ADSL ارائه می‌دهند.

میزان ذکر شده در حالت استاندارد است. در حالت تئوری حتی ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه با این مودم‌ها، آپلود می‌شود.

در مورد خطوط تلفن می‌دانید که برای انتقال صدا از ظرفیت خود، کمتر مصرف می‌کنند. فناوری DSL به طور کل در این سیستم کمک می‌کند که ظرفیت باقی مانده برای اتصال به اینترنت استفاده شود.

با توجه به این توضیحات صدای ما در فرکانس‌های ۴۰۰ تا ۳۴۰۰ هرتز منتقل می‌شود. این موضوع در حالی است که خط‌های تلفن می‌توانند داده‌ها را در فرکانس‌های چندین میلیون هرتزی (مگا هرتزی) نیز انتقال دهند.

در این حالت داده‌های دیجیتال نیز منتقل می‌شوند. در نهایت به راحتی می‌توان با استفاده از خطوط و فناوری DSL، اینترنت را بر بستر‌ها پیاده سازی کرد. مودم VDSL به بهینه سازی کمک می‌کند و حداکثر پهنای باند را به خطوط تلفن تحویل می‌دهد. بنابراین اگر متوجه شدید که مودم vdsl چیست به سراغ عامل تاثیر گذار در سرعت VDSL می رویم.

اطلاعات بیشتر در مورد مودم vdsl اینجا کلیک کنید.

عامل تاثیر گذار در سرعت VDSL

فناوری vdsl

یکی از موضوعات مهم در مودم VDSL که بسیار قابل توجه است و در واقع از دغدغه‌های اصلی است، این است که پهنای باند اینترنت دریافتی، بسته به فاصله تا سوییچ‌های VDSL شرکت ارائه دهنده اینترنت است.

بله! این خود مشکلی بزرگ محسوب می‌شود. هر چقدر فاصله تا شرکت ارائه دهنده بیشتر شود، سرعت کاهش می‌یابد.
این موضوع یعنی این که فقط افرادی می‌توانند از این مودم استفاده کنند که نزدیک شرکت ارائه دهنده باشند.

این موضوع موجب شده که ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP ها)، زیرساخت‌های VDSL خود را وسیع کنند، توسعه بدهند تا مردم بیشتری از آن استفاده کنند. در کلان شهر‌های ایران، شهری مانند تهران، دسترسی به این مودم‌ها بسیار آسان است.

مقایسه مودم زایکسل و دی لینک

نحوه راه اندازی اینترنت VDSL

راه اندازی مودم VDSL در نظر برخی کاربران، کاری بسیار سخت و پرهزینه است. اما برخلاف تصور آن‌ها این کار کاملا بدون هزینه است که با سهولت انجام می‌شود. کاملا واضح است که مبنای کار سرویس VDSL با سرویس ADSL متفاوت است.

با توجه به این موضع باید بدانید که برای راه اندازی این سرویس باید مودم مربوطه را تهیه و خریداری کند.

علاوه بر این باید روتری خریداری کنید که مودم را پشتیبانی کند. روتر DSL-AC55U، روتر DSL-AC55U، روتر DSL-AC51، روتر DSL-2877AL و روتر Archer VR2800 نمونه‌‌ای از روتر‌ها هستند که مودم VDSL را پشتیبانی می‌کنند.

• مودم روتر: DSL-AC55U ارائه سرعت 1167 مگابیت ‌بر ثانیه، سرعت شبکه بی‌سیم برابر با 867 مگابیت بر ثانیه (در استاندارد 802.11ac و در باند 5 گیگاهرتز)، سرعت 300 مگابیت ‌بر ثانیه (در استاندارد 802.11n و در باند 2.4 گیگاهرتز)

• مودم روتر: DSL-AC51 سرعت دانلود 200 مگابیت (پشتیبانی از استاندارد 802.11ac)، پشتیبانی از سرعت 300 مگابیت بر ثانیه در فرکانس 2.4 گیگاهرتز، پشتیبانی از سرعت 433 مگابیت بر ثانیه در فرکانس 5 گیگاهرتز، ارائه سرعت 750 مگابیت بر ثانیه در حالت ترکیبی

• مودم روتر: DSL-2877AL سرعت انتقال داده ۷۵۰ مگابیت بر ثانیه، پشتیبانی از دو باند فرکانسی

• مودم‌ روتر: Archer VR2800 2167 مگابیت بر ثانیه در باند 5 و 600 مگابیت بر ثانیه در باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز، در دو باند فرکانسی 2.4 و 5 گیگاهرتز فعالیت همزمان دارد، دارای چهار آنتن خارجی

پس از خرید مودم VDSL و روتر مناسب، مابقی کار‌ها توسط شرکت ارائه دهنده انجام می‌شود. بسته‌ها نیز تقریبا با هزینه‌‌ای یکسان خریداری می‌شوند. اینکه آیا مودم‌ها نیاز به سیم کشی دارند یا نه؟

سوال اغلب مردم است. بستر مودم VDSL، فیبر نوری است. نکته قابل توجه این است که خطوط فیبر فقط تا جعبه تقسیم تلفن ثابت نزدیک شما هستند. خب می‌گویید بعد از آن چگونه به مودم وصل می‌شوند؟ در اینجا کابل‌های مسی و کابل تلفن معمولی به کمک می‌آیند و اتصال به مودم انجام می‌شود.

با توجه به گفته‌ها، تفاوتی بین سوکت فناوری VDSL با سوکت ADSL دیده نمی‌شود، در نهایت نیاز به هیچ گونه سیم کشی نیست. حتی اگر نیاز به کابل کشی خارج از ساختمان باشد، توسط مخابرات، رایگان انجام می‌شود.

یکی از انواع مودم VDSL، مودم زایکسل VMG5301-T20A است، برای بررسی بیشتر، مقاله مزایا و معایب مودم VDSL زایکسل VMG5301-T20A را در مجله راف نت بخوانید. 

برای راه اندازی VDSL چه مودمی نیازه؟

برای اینکه بتوان از خدمات فناوری VDSL استفاده کرد، باید مودمی خریداری کنید که از این فناوری پشتیبانی کند. در قسمت بالاتر مودم روتر‌هایی که قابل پشتیبانی در فناوری VDSL هستند را معرفی کردیم.

تفاوت مودم و اینترنت ADSL و VDSL

تفاوتم مودم adsl با مودم vdsl چیست

تا این قسمت از نوشتار، حتما متوجه شدید که مودم‌های ADSL از مودم‌های VDSL، ضعیف‌تر هستند. در ادامه با تفاوت این دو مدل آشنا می‌شوید:

• پهنای باند: اولین تفاوت در این دو مودم، پهنای باند است که فناوری VDSL، شش برابر مودم ADSL است.

• هزینه: با توجه به کارایی بیشتر و تعداد کاربران کمتر، هزینه مودم VDSL بیشتر می‌باشد.

• ارائه‌دهنده‌های اینترنت: فناوری VDSL، امروزه فقط توسط شرکت‌های ISP انجام می‌شود.

• فاصله قابل ارائه: فناوری VDSL باید با شرکت ارائه دهنده فاصله کمی داشته باشد تا بتواند پهنای باند بیشتر داشته باشد. در حالی که مودم ADSL در فواصل دور نیز همان اندازه پهنای باند دارد.

در مقاله دیگری از مجله راف نت، تفاوت مودم ADSL و VDSL را مفصل تر بخوانید.

نتیجه گیری

با رشد و افزایش کسب و کار اینترنتی و آنلاین شدن دنیا، پهنای باند بیشتری از اینترنت نیاز است. برای اینکه بتوان کسب و کاری موفق‌تر و با کیفیت‌تر داشت، باید روش‌های اتصال پر سرعت‌تری را در پیش گرفت.

مودم VDSL یک گزینه عالی و مناسب برای بهبود و قدرت بالای پهنای باند کاربران است. (مخصوصا شهر‌های بزرگ) تنها لازمه دریافت و کار با این مودم، داشتن اطلاعات کافی و به روز است که در این مقاله با طرح سوال مودم vdsl چیست و پاسخ به آن کمک کردیم تا انتخاب درستی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات نویسنده