داغ ترین ها :
معرفی بهترین مودم فیبر نوری هواوی

پیدا کردن نقاط کور دوربین مداربسته + راهکار جلوگیری از نقطه کور

فهرست مطالب

دوربین‌های مداربسته نقش اساسی در امنیت زندگی روزمره دارد و به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارهای نظارتی و امنیتی در منازل، ادارات و اماکن عمومی به‌شمار می‌روند. اما مسئله اینجاست که این سیستم‌های نظارتی گاهی اوقات قادر به پوشش دهی برخی مناطق نیستند و به عبارتی به دلیل برخوردار از نقاط کور نمی‌توانند امنیت صد در صدی را با نظارت بر محیط فراهم کنند. این نقاط کور می‌توانند فرصت‌هایی برای افراد متخلف ایجاد کنند و امنیت فضای مدنظر را به خطر بیندازند. با توجه به این توضیحات و اهمیت پیدا کردن نقاط کور دوربین مداربسته، در این مقاله قصد داریم، به بررسی نقاط کور دوربین‌های مداربسته، روش‌های شناسایی آن‌ها و ارائه راهکارهایی برای کاهش یا حذف این نقاط بپردازیم. همراه رافنت باشید.

نقاط کور دوربین مداربسته کجا هستند؟

نقاط کور دوربین مداربسته به مناطقی گفته می‌شود که تحت پوشش زاویه دید دوربین نیستند و دوربین قادر به رصد کردن آن محدوده‌ها نیست. این مناطق می‌توانند به دلایل مختلفی مانند زاویه نصب نامناسب دوربین، موانع فیزیکی، نوع لنز استفاده شده و یا محدودیت‌های فنی دوربین ایجاد شوند. در ادامه برخی از مهم‌ترین نقاط کور دوربین مداربسته را با هم بررسی می‌کنیم و به دلایل ایجاد هر یک می‌پردازیم:

نقاط کور دوربین مداربسته

زیر دوربین مداربسته

به‌طور معمول، تا شعاع حدود یک متری زیر دوربین، امکان تصویربرداری وجود ندارد. این ناحیه به دلیل زاویه دید دوربین، خارج از محدوده پوشش قرار می‌گیرد و به همین دلیل خارج از دیدرس دوربین است و مشکلات امنیتی ایجاد می‌کند.

مقابل منبع نور قوی

منبع نور قوی در اثر تابش مستقیم به لنز دوربین باعث کاهش شدید کنتراست و ایجاد بازتاب نور می‌شود. به همین دلیل اغلب برای اشیا موجود در برابر منبع نور سایه ایجاد می‌شود و در این حالت سوژه به سختی تشخیص داده می‌شود. هر چند که برخی دوربین‌های مداربسته پیشرفته از فناوری‌های خاصی برخوردارند که ممکن است این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنند.

کنج دیوارها و پشت ستون‌ها

دوربین مداربسته باید در مکان درستی نصب شود. عموما نصب دوربین در کنج دیوار، پشت ستون و غیره از ثبت سوژه‌ها توسط لنز دوربین جلوگیری می‌کند و مانع پوشش حداکثری توسط دوربین مداربسته می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود دوربین را در مکانی درست و با بیشترین پوشش دهی فضا نصب کنید. انتخاب مکان درست برای نصب در هر محیطی متفاوت است. برای مثال در اتاق‌ها دوربین باید به سمت در ورودی نصب شود و در فضاهای بیرونی لازم است دوربین در محدوده‌ای با حداکثر پوشش‌دهی فضا نصب شود.

راهکار جلوگیری از نقطه کور دوربین مداربسته

کاهش نقاط کور دوربین مداربسته نیازمند رعایت چند نکته بسیار مهم است که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم. رعایت کردن تمامی این نکات برای حذف، اصلاح و یا کم کردن نقاط کور دوربین مداربسته باعث می‌شود تا کارایی سیستم امنیتی به حداکثر خود برسد. حال موارد اصلاحی برای حل مشکل نقطه کور دوربین مداربسته را با هم مرور می‌کنیم:

زاویه دید مناسب

انتخاب زوایه دید مناسب اولین مقوله مهم در کاهش نقاط کور دوربین مداربسته است. هر دوربینی با لنزهای مختلف، پوشش‌دهی متفاوتی برای فضای موردنظر ایجاد می‌کند. معمولا زاویه پوشش دهی برای دوربین‌ها بین 75 تا 90 درجه است و هر چه زاویه دید گسترده‌تر باشد، به این معنی است که لنز وایدتر بوده و قابلیت پوشش دهی فضای بیشتری را دارد. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از لنزهای واید ممکن است باعث کاهش جزئیات تصویر شود. چرا که در این حالت جزئیات محیط فدای گستردگی فضای قابل ثبت توسط دوربین می‌شود. بنابراین، انتخاب لنز مناسب به نوع محیط و میزان جزئیاتی که نیاز است دیده شود، بستگی دارد و در این مورد باید خودتان تصمیم گیری کنید که ثبت جزئیات با پوشش دهی کمتر برای شما اهمیت دارد یا ثبت فضایی با پوشش دهی بیشتر و با کمترین جزئیات.

زاویه بندی درست و نادرست دوربین مداربسته برای حذف نقاط کور

به نورپردازی توجه کنید

دوربین مداربسته باید در جایی نصب شود که کمترین روبه‌رویی را با منبع مستقیم نور داشته باشد. دلیل این امر به ایجاد سایه و منابع شدید نور در اثر تابش مستقیم نور آفتاب به لنز دوربین مربوط می‌شود که در این حالت تصاویر با کنتراست بسیار بالا ثبت می‌شوند و یا روی سوژه سایه می‌افتد. البته فناوری‌های HLC و BLC تا حد زیادی برای رفع این مشکل کارساز هستند و باید حتما در تنظیمات دوربین فعال باشند. اما باز هم بهترین کار نصب دوربین در مکانی با نورپردازی یکنواخت و مناسب است.

موانع فیزیکی را شناسایی و حذف کنید

برخی موانع مقابل دوربین مداربسته  مانند ستون، دیوار، درخت، تابلو و سایر اشیا باعث ایجاد نقاط کور و سایه‌هایی در برابر دیدرس دوربین مداربسته می‌شوند. این موانع باعث می‌شوند دوربین نظارت کاملی بر محیط نداشته باشد و بخش‌هایی از فضا از لنز دوربین دور بماند. بنابراین، قبل از نصب دوربین،محیط را به دقت بررسی کنید و از نبود موانع مطمئن شوید و مکان‌هایی را که احتمال ایجاد مانع وجود دارد، شناسایی و در صورت امکان حذف کنید.

از چندین دوربین استفاده کنید

این روش هرچند هزینه‌بر است اما مشکلات ایجاد نقاط کور دوربین مداربسته را با جبران کردن عدم پوشش دهی برخی نقاط از دید دوربین‌های دیگر را جبران می‌کند. برای مثال همان شعاع یک متری که برای دوربین قابل ثبت نیست، به راحتی می‌تواند توسط دوربین مداربسته دیگر ثبت شود و به این ترتیب دید کامل‌تری ایجاد شود. در نظر داشته باشید که در همین راستا استفاده از دوربین‌های گردان و پانورامیک نیز تا حد زیادی می‌توانند به ایجاد پوشش گسترده و کاهش نقاط کور دوربین مداربسته کمک کنند.

اهمیت لنز در دوربین مداربسته

برق اضطراری دوربین مداربسته

قطع شدن برق باعث از دست رفتن ثبت تصاویر توسط دوربین مداربسته می‌شود. برای حل این مشکل حتما از منبع تغذیه اضطراری UPS استفاده کنید تا در نبود برق امکان ثبت و ذخیره تصاویر فراهم باشد. البته به غیر از این روش می‌توان از همان ابتدا دوربین‌های با باتری قابل شارژ یا دوربین‌های با انرژی خورشیدی را خریداری کرد؛ اما این دوربین‌ها نیز نیاز به شرایط خاص مانند منبع نور برای دوربین‌های مداربسته خورشیدی و همچنین هزینه‌های اولیه خرید و نصب بالایی دارند.

آیا دوربین مداربسته دام نقطه کور دارد؟

اگر چه دوربین‌های دام یا گردان به دوربین‌هایی با پوشش 360 درجه معروف هستند؛ اما این دوربین‌ها نیز عاری از نقاط کور نیستند و ممکن است همچنان برخی چالش‌های امنیتی را داشته باشند. در این بخش به مواردی که در این دوربین‌ها باعث ایجاد نقاط کور می‌شود می‌پردازیم:

  • گاهی اوقات اشتباهات در ارتفاع نصب دوربین دام و محل قرارگیری دوربین مداربسته در زاویه نادرست منجر به عدم ثبت پوشش حداکثری توسط دوربین مداربسته می‌شود.
  • مورد بعدی به لنز انتخابی در دوربین دام وابسته است. اگر لنز واید با زاویه دید گسترده را انتخاب کنید، پوشش بیشتری از محیط فراهم می‌شود، اما امکان ثبت جزئیات فراهم نمی‌شود.
نقاط کور دوربین مداربسته دام

جمع بندی

نقاط کور در دوربین‌های مداربسته از جمله معضلات سیستم‌های امنیتی و نظارتی هستند که باید شناسایی و با روش‌های درست و اصولی رفع شوند. این نقاط کور می‌توانند نقطه ضعف جدی برای سیستم‌های نظارتی باشند و به همین دلیل است که توصیه می‌شود با استفاده از روش‌هایی مانند انتخاب زاویه دید مناسب، نورپردازی صحیح، شناسایی موانع فیزیکی و بهره‌گیری از دوربین‌های متعدد، عملکرد سیستم‌های مداربسته را بهبود داده شود. در همین راستا همچنین، استفاده از تجهیزات باکیفیت و نصب حرفه‌ای می‌تواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند و نقاط کور را رفع کند.

اگر به دنبال ارتقای امنیت محیط خود هستید و می‌خواهید نقاط کور دوربین مداربسته را به حداقل برسانید و بهترین دوربین را خریداری کنید، رافنت همراه شماست! ما در رافنت، بهترین تجهیزات شبکه و دوربین‌های مداربسته با کیفیت را ارائه می‌دهیم که با بهره‌گیری از تکنولوژی روز، تمامی نیازهای امنیتی شما را برآورده می‌کنند. برای مشاهده محصولات و دریافت مشاوره رایگان از تیم متخصص ما، کافیست با کارشناسان فروش در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات نویسنده