در دنیای امروز بهره بردن از اینترنت پرسرعت یکی از لازمههای زندگی روزمره است. در حدی که شاید اگر قبلا درباره نیازهای اساسی انسان از کسی پرسیده میشد به خوراک، پوشاک، مسکن و … اشاره میکرد اما امروزه بین تمامی این نیازهای اساسی قطعا برخورداری از اینترنت پرسرعت و به طبع تجهیزات مربوطه نیز قرار میگیرد. البته روشهای اتصال به اینترنت امروزه اینقدر متنوع است که تقریبا هر کسی میتواند با هر بودجهای که دارد، نیاز خود را از این جهت برطرف نماید!
برای اتصال به اینترنت همانطور که گفته شده، روشهای متنوعی وجود دارد. شاید پیش پا افتاده ترین راه ممکن، اتصال به اینترنت به وسیله گوشی از طریق شبکه سلولی است که شاید ما آن را به عنوان اینترنت دیتا بیشتر بشناسیم. این روش اتصال تقریبا ساده ترین راه است و برای استفاده از آن فقط یک گوشی هوشمند سیمکارت دار مورد نیاز است که میتوان به وسیله آن از اینترنت 3G، 4G، 4.5G و … استفاده نمود. راه بعدی استفاده از انواع مودمهای اینترنت همراه است که همان اینترنت گوشی را از طریق مودمها برای ما فراهم میکنند.
راه بعدی که تقریبا ارزان ترین روش اتصال به اینترنت است، اینترنت ADSL میباشد. برای اتصال به این اینترنت حتما به یک مودم ADSL نیاز است. این دستگاه هم میتواند مودم باشد و هم مودم -روتر. در واقع مودم – روتر بودن آن، شما را از خرید یک دستگاه روتر جدا در کنار مودم معاف میکند. البته بیشتر دستگاههای امروزی اگر چه به عنوان مودم شناخته و نامیده میشوند اما در اصل یک مودم – روتر هستند. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی مودم d link 2740u بپردازیم.
معرفی بررسی مودم دی لینک DSL-2740U
مودم دی لینک DSL-2740U یک دستگاه با دقت و با عملکرد بالا است که میتواند برای دفاتر کاری کوچک و یا خانهها بسیار کاربردی باشد. با پشتیبانی از اینترنت ADSL2/2+ سرعت دانلود پشتیبانی شده توسط این مودم تا 24 مگابیت بر ثانیه میرسد. همچنین این دستگاه دارای محافظ فایروال، کیفیت خدمات (QoS) و 4 پورت اترنت است و از استاندارد 802.11n نیز پشتیبانی میکند. این مودم همه ویژگیهایی که یک دستگاه خانگی یا اداری کوچک میخواهد را با توانایی ایجاد اتصال اینترنت بسیار پرسرعت داراست.
از طریق این مودم میتونین بدون اینکه سرعت افت پیدا کنه، همزمان هم از طریق وای فای و هم از طریق کابل شبکه به اینترنت وصل بشین. همچنین میتونین اینترنت خودتون رو با دستگاههای دیگهای که در شبکه وجود دارن، به اشتراک بذارین. حالا بریم سراغ نقد و بررسی مودم دی لینک DSL-2740U.
جعبه و بستهبندی d-link 2740u
این مودم دی لینک DSL-2740U از نظر جعبه و بسته بندی، ظاهری شبیه به مدل مودم d link 2750u دارد. جعبه آن سفید و سبز است و ابعادی در حدود 7×20×25 سانتیمتر دارد. در جعبه این محصول علاوه بر خود مودم، یک عدد اسپلیتر جهت جدا سازی سیگنالهای ADSL و تلفن، یک کابل تلفن، یک کابل شبکه و آداپتور برق است. در واقع به وسیله اقلام همراه این مودم، شما برای نصب و راه اندازی این مودم، به تجهیزات دیگری احتیاج نخواهید داشت.
اقلامی که در بسته وجود دارد:
- 2 عدد آنتن (چسبیده به مودم)
- 1 عدد آداپتور برق
- 1 عدد کابل تلفن که برای وصل کردن مودم به خط تلفن
- 1 عدد اسپلیتر
- 1 عدد کابل شبکه برای اتصال مستقیم
- 1 عدد CD-ROM با نصب Wizard
- دفترچهی راهنما
- راهنمای نصب
طراحی ظاهری دی لینک DSL-2740U
شاید ظاهر یک مودم آخرین چیز باشد که کسی به آن توجه میکند اما این مودم ADSL دی لینک طراحی زیبایی دارد و رنگ مشکی آن، توجه را به خود جلب میکند. ابعاد آن برابر با 182.8×127.8×32 میلیمتر است و وزن 113 گرمی دارد.
شاید در کنار رنگ مشکی این مودم، آنتنهای آن نیز توجه ما را به خودش جلب نماید. در واقع یکی از ویژگیهایی که در هر مودم باید به آن توجه شود، میزان پوشش دهی آن است و این میزان پوشش دهی مستقیما با تعداد آنتنهای آن دستگاه و قدرت آنها بستگی دارد. در مودمهایی که از شبکه سلولی برای برقراری اتصال اینترنت استفاده میکنند، معمولا علاوه بر آنتنهایی که باعث افزایش پوشش دهی وای فای خود مودم میشوند، آنتنهایی برای پوشش دهی بهتر شبکه موبایل نیز تعبیه شده است و اگر دستگاهی 4 آنتن دارد، معمولا 2 آنتن آن برای شبکه و 2 آنتن آن برای وای فای دستگاه است.
اما در این مودم دی لینک DSL-2740U مشخصا هر دو آنتن برای افزایش پوشش دهی وای فای مودم است که پوشش دهی خوبی برای مودم ایجاد میکند.
نمای کلی چراغ ها و پورت های مودم دی لینک DSL-2740U
کارایی | دکمه های جلویی مودم دی لینک 2740U |
روشن بودن مودم (در حال راه اندازی مودم به رنگ قرمز و پس از راه اندازی به رنگ سبز) | Power |
وضعیت اتصال کابل شبکه RJ-45 به سه عدد پورت LAN | LAN |
وضعیت اتصال کابل شبکه RJ-45 به یک عدد پورت WAN (که به عنوان پورت چهارم LAN نیز قابل استفاده است) | WAN |
وضعیت فعالیت شبکه بی سیم | Wi-Fi |
وضعیت فعالیت قابلیت WPS | WPS |
اعلان اتصال مودم به پورت تلفن و دریافت داده از مخابرات | DSL |
اعلان اتصال مودم به اینترنت از سرویس دهنده | Internet |
کارایی | پورت ها و کلید های پشت مودم دی لینک 2740U |
دو آنتن در سمت چپ و راست مودم – قدرت هرکدوم از این آنتنها 5dBi. | آنتن
|
پورت خاکستری رنگ – پورت اتصال مودم به خط تلفن. | DSL
|
چهار درگاه زردرنگ – بهازای هر پورت میتونین یک دستگاه رو به مودم وصل کنین. | پورت شبکه
|
در کنار پورتهای شبکه، دو دکمهی ریزاست که به صورت عمودی قرار گرفتن. دکمهی بالایی مربوط به WPS هستش. به کمک این دکمه میتونین بدون وارد کردن رمز وای فای، به مودم وصل بشین و از اینترنت استفاده کنین. | WPS |
به کمک دکمه روشن و خاموش اتصال بیسیم Wi-Fi میتونین بدون اینکه مودم رو خاموش کنین، اتصال به اینترنت رو قطع کنین. | Wi-Fi |
روشن و خاموش. | ON/OFF |
از این قسمت میتونین آداپتور برق رو به مودم وصل کنین. | شیار اتصال آداپتور برق |
چراغ ها و پورت های مودم d-link 2740u
همانطور که در بالاتر به آن اشاره شد، مودمهای امروزی معمولا مودم -روتر هستند. یعنی یک دستگاه مودم امروزی هم توانایی برقراری اتصال اینترنت را دارند و هم توانایی به اشتراک گذاری آن اتصال اینترنت را به صورت بی سیم و باسیم دارند. این مودم دی لینک نیز یک دستگاه مودم – روتر است. به همین دلیل بر روی آن جدا چندین پورت تعبیه شده و دارای وای فای نیز میباشد.
همانطور که در عکس این مودم هم پیداست؛ در قسمت پشتی این محصول 4 پورت شبکه (LAN) RJ-45 با توانایی پشتیبانی از سرعت 10/100BASE-TX میباشد که از قابلیت auto MDI/MDIX نیز پشتیبانی میکند. این ویژگی، اصطلاحی تخصصی در زمینه شبکه است که مشکلات ایجاد شده هنگام انتخاب نوع کابل شبکه را برطرف میکند. در واقع این پورتها توانایی انتقال اطلاعات را سرعت 100 مگابیت بر ثانیه دارند. از این چهار پورت، 3 تا پورت LAN و یکی پورت WAN/LAN است. از WAN برای ایجاد شبکه ناحیه گسترده استفاده میشود.
در کنار این 4 پورت، بر روی این مودم یک پورت RJ-11 نیز تعبیه شده است که برای اتصال کابل تلفن به آن میباشد. نکتهای که باید درباره این پورت دانستن این است که برای اتصال خط تلفن به مودم که در واقع قسمت اصلی راه اندازی این مودم است، باید از اسپلیتر که در داخل جعبه دستگاه موجود است استفاده نمود. این اسپلیتر دارای یک ورودی برای اتصال کابل تلفنی که از دیوار خارج شده است و دو خروجی یکی به سمت پورت RJ-11 مودم دی لینک و یکی هم به دستگاه تلفن میباشد. این اسپلیتر باعث میشود که سیگنالهای تلفن و ADSL تداخل پیدا نکنند و باعث ایجاد نویز بر روی خط تلفن نگردد.
در کنار این پورتها، بر روی این مودم 3 دکمه نیز تعبیه شده است. دکمه اول برای خاموش/روشن کردن مودم است. این دکمه شاید در نگاه اول خیلی معمولی به نظر برسد اما باید گفت که بسیاری از مودمها فاقد این دکمه هستند و برای خاموش/روشن کردن آنها فقط باید آن را از پریز کشید که علاوه بر اینکه باعث آسیب رسیدن به دستگاه میشود، انجام دادن آن به طور مکرر نیز کاری طاقت فرسا محسوب میشود، به خصوص وقتی پریز برق به راحتی در دسترس نباشد.
دکمه دوم آن، دکمه WPS است که به وسیله آن، یک ویژگی با همین نام فعال شده و به وسیله آن میتوان بدون نیاز به استفاده کردن از پسورد، به آن مودم متصل شد.
دکمه سوم نیز برای فعال و غیرفعال کردن وای فای مودم است. این دکمه زمانیکه قصد استفاده از مودم به صورت وای فای را ندارید یا اینکه در زمانیکه احتمال میدهید وای فای مودم هک شده است، بسیار کاربردی میباشد. علاوه بر این در قسمت زیرین دستگاه، سوراخی برای بازگشت به تنظیمات کارخانه نیز تعبیه شده است که با استفاده از یک سوزن میتوانید مودم را ریست کنید.
بر روی این مودم 9 چراغ LED مختلف تعبیه شده است.
از سمت چپ اولین چراغ به خاموش یا روشن بودن مودم اشاره میکند.
در کنار آن، چهار چراغ که نشان دهنده فعالیت یا عدم فعالیت 4 پورت شبکه آن است قرار دارد.
در کنار آنها، یک چراغ برای نشان دادن اتصال وای فای مودم
یک چراغ برای WPS
یک چراغ برای اطلاع از برقراری خط تلفن
و در آخر نیز یک چراغ برای نشان دادن برقراری اتصال اینترنت قرار دارد.
مشخصات فنی مودم d-link 2740u
شاید یکی از مهم ترین ویژگیهایی که برای هر مودم بیان میکنند، سرعت پشتیبانی شده توسط آن باشد. این مقدار اگرچه اهمیت بالایی دارد اما در ایران و با توجه به سرعت اینترنت ADSL، این مقادیر محدود کننده محسوب نمیشوند اما اطلاع از آنها شاید برای موارد دیگر کاربردی باشد.
مودم دی لینک DSL-2740U با پشتیبانی از استانداردهای مختلف ADSL میتواند از سرعتهای مختلفی نیز پشتیبانی نماید. با استاندارد G.dmt تا سرعت 8 مگابیت بر ثانیه برای دانلود و 832 کیلوبیت بر ثانیه برای آپلود را پشتیبانی کرده که این مقادیر با استانداردهای G.lite و ADSL2 و ADSL2+ به ترتیب به 1.5 و 0.512، 12 و 1، 24 و 1 مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا میکنند. که البته این دستگاه به عنوان یک مودم ADSL2+ شناخته شده و تا همان سرعت 24 را نیز پشتیبانی میکند.
وای فای این مودم با استفاده از استانداردهای 802.11/b/g/n میتواند تا سرعت (پهنای باند) 300 مگابیت بر ثانیه با استاندارد 802.11n و 54 مگابیت بر ثانیه به وسیله استاندارد 802.11g را پشتیبانی نماید. فرکانس این دستگاه نیز در بازه 2.4 تا 2.4835 گیگاهرتز قرار میگیرد.
یک مودم – روتر وای فای باید از نظر امنیتی نیز دارای ویژگیهای متعددی باشد. به خصوص امروزه که تقریبا همه دستگاههای دیجیتال در معرض هک و نفوذ قرار دارند، این موضوع اهمیت ویژه تری نیز پیدا میکند. از جمله المانهای امنیتی این مودم میتوان به IGMP، رمزنگاری اطلاعات WEP، امنیت وای فای WPA/WPA2، کنترل دسترسی مبتنی بر آدرس MAC، WPS، Packet filtering و Ipv6 اشاره نمود.
تفاوت مودم DSL-2740U و DSL-2750U دی لینک
اگر در چند وقت اخیر اینترنت را برای پیدا کردن تفاوت این دو مدل زیر و رو کردهاید، باید گفت که این دو مدل در تقریبا همه ویژگیهایی که اینجا بیان شد با هم در اشتراک هستند، از شکل ظاهری گرفته، تا تعداد آنتنها و پشتیبانی از سرعت و پهنای باند مختلف! اما تفاوت اصلی آنها در پورتهای آنهاست. مودم ADSL دی لینک DSL-2740U فاقد پورت USB است. در حالیکه مودم دی لینک(D-Link modem) DSL-2750U این پورت را دارد.
پورت USB به شما اجازه میدهد که یک پرینتر را در شبکه به اشتراک بگذارید، دانگل 3G/4G را به آن متصل و به صورت بی سیم استفاده کنید یا با اتصال یک هارد به اشتراک گذاری اطلاعات بپردازید. که اگر به این ویژگیها نیاز دارید باید سراغ 2750 بروید. در غیر این صورت 2740 تمام نیازهای شما را برطرف خواهد کرد.