داغ ترین ها :
آشنایی با انواع پچ پنل شبکه و کاربردهای انها

آشنایی با انواع پچ پنل شبکه و کاربردهای انها

فهرست مطالب

انواع مختلفی از پچ پنل های شبکه در بازار عرضه می شود که کاربردهای مختلفی داشته و در تمامی شبکه های کوچک و بزرگ کاربرد دارند. پچ پنل شبکه یکی از تجهیزات پسیو شبکه به شمار می آید که دارای شکلی مستطیلی بوده و وظیفه آن کمک به سازماندهی گروهی کابل ها می باشد. این قطعه حتی می تواند در ابعادی بسیار کوچک و تنها با چند پورت یا و یا در ابعاد بسیار بزرگ تر ، و دارای صدها پورت موجود باشد. باپیشرفت تکنولوژی در طی سالهای اخیر، و به منظور اتصال اغلب شبکه ها به صورت بیسیم، کاربران به یک شبکه سیمی برای ایجاد یک اتصال پایدار و پرسرعت نیاز خواهند داشت.
به کمک پچ پنل شبکه می توان اتصالی دقیق و یکپارچه ایجاد نموده و سرعت مطلوبی را به کاربران ارائه کرد. برای آشنایی با انواع پچ پنل شبکه و کاربردهای مختلف آنها، در ادامه مطلب با مجله راف نت همراه باشید.

فهرست مطالب

پچ پنل چیست؟

اگر مایل به راه اندازی یک شبکه سیمی هستید که شامل چندین پورت دیواری در قسمت های مخلف یک ساختمان باشد، یک پچ استفاده از پنل در یک مکان مرکزی می‌تواند راه‌حلی ساده، منظم و با مدیریت آسان به شما ارائه نماید. اکنون شاید این سوال برای شما مطرح شود که پچ پنل چیست؟ پچ پنل در اصل به مجموعه ای از پورت ها در یک پنل اشاره دارد. هر پورت از طریق یک کابل پچ به پورت دیگری که در جای دیگری از ساختمان قرار دارد متصل خواهد شد.
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، پچ پنل شبکه قطعه ای به شکل مستطیل و از جنس فلز بوده و یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین تجهیزات پسیو شبکه بشمار می رود. این قطعه با قرارگیری در بخش انتهایی سایر تجهیزات مانند روتر، سوئیچ، سرور و غیره، به کابل شبکه یا پچ کورد شبکه نیز متصل می گردد و در نهایت منجر به تسهیل ساماندهی و مدیریت مطلوب کابل ها می شود.
پچ پنل شبکه از تعدادی پورت تشکیل شده – 24 پورت، 48 پورت و غیره- و در داخل قطعه دیگری به نام رک قرار می گیرد. پس از آن نیز انتهای کابل شبکه را به پچ پنل متصل نموده و شبکه را راه اندازی می نماییم. استفاده از تجهیزاتی مانند پچ پنل در ساختار شبکه چندان ضروری نیست نیست اما می تواند مزایای زیادی به همراه داشته و به بهبود برقراری ارتباط در شبکه کمک نماید.
در این مقاله، مطالبی ذکر شده است که به منظور اعمال دقت در خرید تجهیزات اکتیو شبکه و خرید تجهیزات پسیو شبکه همواره باید مورد توجه کاربران قرار گیرد.

مزایای استفاده از Patch Panel

استفاده از پچ پنل ها به دلیل مزایایی که دارند ضروری است. مهم ترین مزایای مرتبط با استفاده از پچ پنل عبارتند از:

  1. جلوگیری از شکستگی کابل رایزر

پچ پنل ها مشکل شکستگی کابل رایزر را با استفاده از کابل پچ بین پانل و تجهیزات انتهایی برطرف می کنند. پچ پنل ها از کابل هایی متشکل از رساناهای رشته ای استفاده می کنند که در برابر مشکلات ناشی از حرکت مکرر کابل بسیار مقاوم هستند. با استفاده از این فناوری، دیگر هرگز مشکلات اتصال ناشی از شکستگی کابل رایزر را تجربه نخواهید کرد. بنابراین می توانید در تمام طول روز از یک اتصال اینترنتی قوی و بدون وقفه لذت ببرید.

      2. نصب انعطاف پذیر

شاید این مسئله، به نظر اغلب کاربران مزیت مهمی محسوب نشود اما نباید از آن غافل شد. یک پچ پنل به شما این امکان را می دهد تا در آینده و در صورت نیاز، اتصالاتی مستقیم ایجاد کنید. این امر به ویژه در شرکت یا سازمانی که می‌خواهید کسب و کار خود را گسترش دهید، یا در خانه زمانی که فرزندان تان بزرگتر می‌شوند و نیاز به اتصال به اینترنت در اتاق‌های خود دارند، بسیار صدق خواهد کرد. بنابراین، هنگامی که قصد دارید در آینده برنامه های فرعی و پیشرفته تری داشته باشید، باید از بین مجموعه گسترده موجود در بازار، یک پچ پنل مناسب برای خود انتخاب کنید.

      3. تعمیرات ساده

هر چند که یک سیستم کارآمد باشد، بازهم تعمیرات اجتناب ناپذیر خواهد بود. این موضوع در مورد پچ پنل ها نیز صدق می کند. با استفاده از پچ پنل/پریز دیواری، تنها قسمت هایی که در معرض زیرساخت کابلی هستند، مستعد آسیب می باشند. از این رو، کار تعمیر به بسیار ساده بوده و تنها با تعویض کابل پچ مشکل حل خواهد شد. این کار در عین سادگی، سریعتر و کم هزینه تر از تعمیر کابل مداوم است. علاوه بر این، می توانید این تعمیر را خودتان به عنوان یک کاربر انجام دهید و در نتیجه هزینه های تعمیر خود را حتی بیشتر از قبل نیز کاهش دهید.

     4. سیم کشی منظم و شماره گذاری کابل

برچسب گذاری پچ پنل ها به شما کمک می کند تا دقیقاً تشخیص دهید که هنگام پایان دادن به یک کابل خاص از چه پورتی استفاده کنید. وقتی می‌خواهید یک کابل را جدا کنید، چه برای تعمیرات، چه صرفاً برای مدیریت مصرف اینترنت در خانه، این کار برایتان مفید خواهد بود.

     5. دسترسی ارتقا یافته به اینترنت

همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، اتصالات سیمی عملکرد اینترنتی بهتری نسبت به اتصالات بی سیم دارند. پچ پنل ها به دلایل متعددی این را بهره وری به حداکثر می رسانند. اولین دلیل و مهم ترین آن، این است که پچ پنل ها برخوردهای بسته را که در سایر اتصالات سیمی رایج است کاهش می دهند. دلیل دوم این است که، دستگاه باعث می‌شود یک رایانه به چندین شبکه محلی دسترسی داشته باشد و در نتیجه از قوی‌ترین شبکه استفاده کند. علاوه بر این، پچ پنل ها به طور قابل توجهی پهنای باند شبکه موجود و عملکرد کلی شبکه را ارتقا می دهند. در نهایت، دستگاه با استفاده از تکنیک ضد تداخل از شما در برابر پارازیت الکتریکی محافظت می کند.

کاربرد پچ پنل شبکه

 

کاربرد پچ پنل شبکه

انواع پچ پنل شبکه

پچ پنل برای مدیریت کابل در انواع شبکه های کامپیوتری و تاسیسات مخابراتی، استودیوهای ضبط و تولید تلویزیون و رادیو بکار می رود. برای این منظور انواع کابل ها به یک LAN (شبکه محلی) به یک پورت سخت افزاری نصب شده نصب می شوند. توانایی برچسب زدن کابل‌های مجزا در یک پچ پنل، روشی واضح تر و سازمان‌دهی‌شده‌تر برای شناسایی جریان سیگنال ایجاد می‌کند و عیب‌یابی مشکلات فنی به کار ساده‌تری تبدیل می‌شود. پچ پنل‌ها همچنین به عنوان Patch bay، فیلد جک یا Patch فیلد نامیده می‌شوند و جریان اصلی جمع‌آوری داده‌ها و هدایت آن‌ها به جایی هستند که باید باشد.
پچ پنل توسط شرکت های مخابراتی و کابلی در مکان های استراتژیک در مناطق تحت پوشش خود بکار می رود. تکنسین‌ها می‌توانند به راحتی به پچ‌پنل‌ها دسترسی داشته باشند تا سرویس های مختلف را به خانه‌ها وصل کنند و بدون نیاز به رفتن به مکان‌های تعیین شده، کارایی و بهره وری اتصالات را افزایش دهند. پچ پنل ها همچنین در تولیدات صحنه ای و تئاتری، اتصال عناصر صوتی و بصری در ارائه و اجرا کاربردهای فراوانی دارند.
همچنین عمر تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه را می توان با استفاده از پچ پنل افزایش داد و میزان وصل و جدا کردن سخت افزار مورد استفاده در استودیوهای ضبط را کمتر نمود، زیرا با عدم نیاز به اتصال و جدا کردن واحدها، فرسودگی تجهیزات کاهش می یابد. بهره گیری از انعطاف‌پذیری مسیریابی، شما را قادر می‌سازد تا در جریان سیگنال خلاق‌تر باشید و یک پچ پنل می‌تواند به شناسایی و حذف مشکلات اتصال به زمین کمک نماید.

تعداد پورت پچ پنل

بر روی بدنه پچ پنل ها، تعدادی پورت به چشم می خورد که همه آنها درون یک رک جای گرفته اند پچ پنل های شبکه را بر اساس تعداد پورت هایی گره های شبکه به آن متصل می شود، نیز می توان دسته بندی کرد و تعداد متداول پورت های آن‌ها 48 پورت، 24 پورت و 12 پورت و یا … است.

آشنایی با پچپنل شبکه

امروزه و در اغلب شبکه ها، استفاده از پچ پنل ۲۴ پورت نسبت به سایر نمونه ها متداول تر می باشد.

نکات مهم هنگام خرید پچ پنل

هنگام خرید پچ پنل شبکه در بازار، متوجه خواهید شد که گزینه های زیادی از نظر سبک، نوع کابل، تعداد پورت ها و غیره وجود دارد. تصمیم گیری در مورد نوع کابل و تعداد پورت های مورد نیاز بر اساس نیاز، کار آسانی است. با این حال، بهتر است در انتخاب بین پچ پنل شبکه برای خانه و پچ پنل برای شبکه سازمانی یا مرکز داده تمایز قائل شده و دقت نمایید.
اگر می خواهید یک پچ پنل شبکه برای خانه یا دفتر کوچک خود بخرید، یک پچ پنل بدون محافظ Cat5e یا Cat6 با 12 یا 24 پورت کافی است. همچنین پچ پنل‌های شبکه دیواری نیز برای شبکه‌های خانگی می توانند مناسب باشند. برای کاربران شبکه های سازمانی یا مراکز داده، بهتر است از پچ پنل های دارای محافظ 48 پورت Cat6a یا Cat7 بر روی رک استفاده کنید.
در انتخاب نوع پچ پنلی که می خواهید در شبکه بکار بگیرید، ضروری است که به استانداردها و اندازه شبکه نیز توجه داشته باشید. ابعاد و اندازه، نوع پچ پنل (مسی، فیبر نوری و غیره)، تعداد پورت های پچ پنل، گروه ها و ساختارهای پچ پنل (UTP ،SFTP و غیره) از مهم ترین نکاتی است که هنگام خرید یک پچ پنل باید در نظر گرفت.
اما در هر حال بهتر است به منظور افزایش دقت و سرعت، و هم چنین بهبود عملکرد یک شبکه، از تجهیزات هماهنگ و سازگار با یکدیگر (یعنی تجهیزاتی که هم نوع و هم گروه هستند) استفاده نمود.

بهترین پچ پنل

از بهترین برند های پچ پنل شبکه موجود در بازار، می توان پچ پنل رپیتون، اشنایدر، لگرند، نگزنس، دی لینک، و غیره را نام برد. قیمت پچ پنل های شبکه همواره براساس نوع گروه، نوع کابل و روکش آن ها آن متفاوت می باشد که باید براساس ساختار شبکه و اندازه آن ها تعیین گردد.
محبوب ترین پچ پنل های شبکه که در بالا ذکر شد، هرکدام دارای مزایا و معایبی هستند که بر قیمت آنها تاثیر می گذارد. بهترین پچ پنلی می توانید انتخاب نمایید باید متناسب با نیازهای شبکه شما و سازگار و همسو با سایر تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه مورد نظر باشد. حتما به یاد داشته باشید که همیشه بهترین گزینه، ارزان ترین گزینه و بالعکس، همواره گران ترین گزینه بهترین گزینه نیست؛ اما طبیعتا این نکته نیز همواره صادق بوده است که هرچه قابلیت ها و کیفیت محصولات – در هر زمینه ای – بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

سخن پایانی

به باور بسیاری از افراد، پچ‌ پنل‌ها کاربرد چندانی ندارند؛ حتی اگر این چنین باشد، و با وجود ضروری نبودن استفاده از این نوع تجهیزات در شبکه، اما استفاده از آن به متخصصان شبکه بسیار توصیه می شود.
به کمک این نوع از قطعات و نجهیزات، می توان توسعه و پشرفت شبکه را سریع تر و ساده تر نمود. همچنین با استفاده از پچ پنل شبکه، هزینه های راه اندازی یک شبکه نیز کاهش یافته و به راحتی می توان شبکه عیب یابی و ایرادات آنها را در سریع ترین زمان ممکن برطرف نمود. از دیگر مزایای استفاده از پچ پنل شبکه، این است که از قطع و وصل شدن دستگاه ها در شبکه جلوگیری می نمایند. شما کاربران و خوانندگان گرامی می توانید با مراجعه فروشگاه پرشیا سیسام، و بررسی انواع قیمت پچ پنل شبکه، نسبت به خرید نوع متناسب با نیازهای خود اقدام نمایید. به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در شرکت پرشیا در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات نویسنده