داغ ترین ها :
آشنایی با انواع کیستون شبکه

آشنایی با انواع کیستون شبکه

فهرست مطالب

یکی از پرکاربرترین و مهم ترین تجهیزات پسیو شبکه کیستون شبکه می باشدکه وظیفه آن برقراری ارتباط بین کابل شبکه و سایر تجهیزات از قبیل سوئیچ شبکه، پچ پنل شبکه و غیره می باشد. کیستون شبکه که به عنوان پریز شبکه نیز شناخته می شود، با توجه به نوع استفاده و کاربردهایش، دارای دسته بندی های مختلفی است از جمله: نوع استاندارد (CAT)، نوع شیلد (SFTP و UTP) ابعاد و نیز جنس بدنه کیستون. ما در این مقاله به معرفی و بررسی انواع کیستون شبکه بر اساس همین دسته بندی ها خواهیم پرداخت. تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

کیستون شبکه چیست؟

کیستون شبکه یکی از قطعات مهم و مورد نیاز در تجهیزات شبکه و یکی از تجهیزات پسیو شبکه بشمار می رود. وظیفه این قطعه، این است که بین کابل شبکه و سایر تجهیزات پسیو شبکه ارتباط صحیحی برقرار نماید و نقش آن در شبکه بسیار مهم است و به همین دلیل انتخاب نوع کیستون برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. باید یادآور شد که کیستون شبکه از یک سو به کابل شبکه و از سوی دیگر نیز به پورت های مادگی مانندRJ45 ، RJ11 و غیره وصل می‌شود.

اکنون به بررسی و معرفی انواع کیستون شبکه پرداخته و دسته بندی های مختلف آن را بررسی خواهیم کرد.

انواع کیستون شبکه بر اساس نوع شیلد:

به طور کلی می توان عنوان کرد که کیستون شبکه با توجه به نوع شیلد آن، بر دو دسته است که عبارتند از: UTP و SFTP 

کیستون شبکه UTP

کیستون شبکه از نوع UTP مناسب کابل شبکه UTP  است که فاقد شیلد و فویل می باشد. این نکته را نیز باید یادآور شد که اتصال کیستون UTP از طریق سوکت شبکه انجام می شود و بدین منظور نیز باید از پچ کورد شبکه کمک گرفت.

کیستون شبکه SFTP

کیستون شبکه از نوع SFTP، باید به کابل شبکه SFTP متصل گردد که دارای شیلد و فویل می باشد. قیمت این نوع از کیستون با توجه دارا بودن شیلد، نسبت به نوع قبلی – یعنی کیستون شبکه UTP – نسبتا بالاتر می باشد.

کیستون شبکه

انواع کیستون شبکه بر اساس CAT یا Category

دسته بندی های انواع کیستون شبکه بر اساس کارایی و بهره وری، استاندارد های رمبوط به سرعت و نیز نوع تکنولوژی به کار رفته در آن بسیار متنوع و گوناگون می باشد. این دسته بندی ها که اصطلاحا  CAT یا Category نام دارد از CAT1 تا CAT8 طبقه بندی شده و در فناوری های روز نیز  کیستون‌های CAT5 به بالا در شبکه کاربردهای فراوانی دارند.

کیستون CAT5

نخستین یا پایین ترین طبقه بندی در میان کیستون‌های شبکه متعلق به کیستون CAT5 می باشد. این نوع کیستون دارای قابلیت انتقال داده با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 100 مگاهرتز می باشد.

کیستون CAT5e

ورژن توسعه یافته و پیشرفته ی کیستون CAT5 کیستون CAT5e می باشد که با پشتیبانی از سرعت انتقال بالاتر، دارای قابلیت ارائه حداکثر سرعت انتقال 1000 مگابیت بر ثانیه با پهنای باند 100 مگاهرتز می باشد.

کیستون CAT6

یکی از کیستون‌های پرکاربرد در شبکه، کیستون شبکه CAT6 است؛ زیرا در مقایسه با کیستون های CAT5 و CAT5e دارای سرعت و پهنای باند بالاتری است.

کیستون CAT6a

باید در نظر داشت که ورژن پیشرفته تر و ارتقاء یافته تر کیستون شبکه CAT6، کیستون CAT6A بوده و دارای سرعت انتقال 10 گیگابایت بر ثانیه و پهنای باند 500 مگاهرتز می باشد.

کیستون CAT7

این کیستون در مقایسه با کیستون شبکه CAT6A، قطعه ای از نسل جدید با قابلیت های بیشتر است. این کیستون دارای سرعت و پهنای باند بالاتری بوده و در طول حداکثر 100 متری، قابلیت ارائه سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند 600 مگاهرتز را دارا می باشد.

کیستون CAT7a

این کیستون نیز ورژن پیشرفته تر نوع CAT7 می باشد. کیستون شبکه CAT7A دارای سرعت انتقال 10 گیگابایت بر ثانیه و پهنای باند 1200 مگاهرتز می باشد.

کیستون CAT8

به دلیل ارائه بالاترین سرعت و پشتیبانی از بیشترین پهنای باند، کیستون CAT8 آخرین و به روزترین نوع کیستون شبکه در نظر گرفته می شود. و به دلیل همین ویژگی مهم در شبکه‌های نیازمند سرعت و پهنای باند بالا، کاربرد فراوانی دارد. کیستون شبکه CAT8 در طول حدکثر 30 متر دارای قابلیت ارائه سرعت 40 گیگابیت برثانیه و پهنای باند 2000 مگاهرتز می باشد.

انواع کیستون شبکه بر اساس جنس بدنه

کیستون های شبکه بر اساس جنس بدنه ی تشکیل دهنده شان، دارای نوع فلزی و کاملا PVC هستند. به طور معمول نیز، جنس بدنه کیستون‌های SFTP از فلز بوده و جنس بدنه کیستون‌های UTP از جنس تماما PVC تشکیل شده است. به این نکته نیز باید توجه داشت که در حالت عبور کابل شبکه از کنار کابل برق، بهتر است از کیستون فلزی استفاده شود تا سیم ارت با اتصال به بدنه فلزی کیستون، بتواند مسیر عبور جریان القایی تا چاه ارت را به شکلی استاندارد تکمیل نماید.

انواع کیستون شبکه بر اساس ابعاد

کیستون شبکه با توجه به مقدار فضای اشغال کننده در رک یا قاب، دارای دو نوع باریک (تک ماژول) و پهن (دو ماژول) می‌باشد. به عبارتی می توان گفت که 2 کیستون تک ماژول یا باریک، یک خانه را در ترانکینگ اشغال کرده و 1 کیستون دو ماژول یا همان کیستون پهن نیز، یک خانه را در ترانکینگ به خود اختصاص خواهد داد.

سخن پایانی 

در این مقاله، با معرفی و بررسی انواع کیستون شبکه، انواع کیستون شبکه بر اساس نوع شیلد، استانداردها، جنس بدنه و ابعاد و اندازه آنها را نیز توضیح دادیم. کاربران و خریداران گرامی با مطالعه این مقاله می توانند متناسب با شبکه و نیازهای خود، کیستون شبکه مناسب و مورد نظرشان را انتخاب و خریداری نمایند. در صورت تمایل به خرید کیستون شبکه، می توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین پرشیا سیستم، انواع مختلف کیستون، با برندهای گوناگون و ویژگی های مختلف را بررسی نموده و با بهترین و پایین ترین قیمت ممکن سفارش خود را ثبت و و آن را خریداری نمایید. با تشکر از حسن توجه شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات نویسنده