امنیت و نظارت امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در همین راستا نصب و راه اندازی دوربینهای مداربسته در اولویت بسیاری از افراد قرار دارد. اما با وجود مشکلات قطعی برق، اکنون سوال بسیار مهمی که برای کاربران پیش آمده این است که «آیا دوربین مداربسته بدون برق کار میکند؟» پاسخ به این سوال میتواند برای افراد زیادی که به دنبال راهکارهای نظارتی قابل اعتماد در شرایط قطعی برق هستند، کارآمد باشد.
با توجه به این چالش، در این مقاله قصد داریم به بررسی راهکارهای اتصال دوربین مداربسته در شرایط قطعی بپردازیم و راهکارهای مختلفی را که امکان کارکرد دوربین مداربسته بدون برق را فراهم میکنند، مورد بررسی قرار دهیم. با رافنت همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این حوزه کسب کنید.
نحوه کارکرد دوربین مداربسته بدون برق
دوربین مداربسته برای عملکرد بهینه و مداوم نیاز به جریان برق دارد. این جریان برق برای ثبت و ذخیره تصاویر، ذخیرهسازی تصاویر و ارسال دادهها ضروری است. اما در برخی شرایط، مانند قطعی برق یا در شرایط و مکانهایی که دسترسی به برق ممکن نیست، بایستی به دنبال راهکارهای جایگزین بود.
اگر به دنبال دوربین مداربستهای هستید که بدون نیاز به برق شهری کار کند، بهتر است به دنبال خرید دوربین مداربستهای باشید که از باتریهای قابل شارژ یا انرژی خورشیدی برای تامین انرژی استفاده کنند. همچنین در این شرایط جریان برق پشتیبان نیز گزینه خوبی برای جبران قطعی برق میتواند باشد. در تمامی این راه حلها، این دوربینها میتوانند تصاویر را ضبط کنند و در صورت نیاز به شرایط اضطراری نیز عملکرد بهینهای از خود نشان دهند.
دوربین مداربسته خورشیدی
دوربینهای مداربسته خورشیدی برای مناطقی کاربرد دارد که در آنها برق شهری در دسترس نیست یا به دلیل مصرف بالای برق به دنبال کاهش مصرف انرژی هستند. این راه حل در پاسخ به این سوال که آیا دوربین مداربسته بدون برق کار میکند، روشی پایدار و سازگار با محیط زیست است. این نوع دوربینها دارای پنلهای خورشیدی هستند که انرژی خورشید را به برق تبدیل میکنند تا برای تغذیه دوربین استفاده شود.
دوربینهای با پنل خورشیدی خورشیدی باتریهای داخلی دارند که انرژی جمعآوری شده از پنل را ذخیره میکنند. از این رو، حتی در تاریکی و مواقعی نور آفتاب ضعیف است، دوربین به عملکرد خود ادامه میدهد. در نظر داشته باشید که این روش برای مناطقی که میزان تابش خورشید در آن مناطق بیشتر است، مناسب است و به دلیل اینکه نیازی به برق شهری ندارند، گزینه مقرون به صرفهتری محسوب میشوند. اما در مقابل هزینه بیشتری در زمان خرید و نصب بر دوش خریدار میگذارند.
مزایا
- در شرایطی که دسترسی به برق وجود ندارد و یا منطقه مورد نظر مدام با قطعی روبهرو است، استفاده از دوربین مداربسته خورشیدی بهترین گزینه است.
- استفاده از نور خورشید بدون تولید آلاینده، انرژی پاکی را برای تولید و ذخیره برق فراهم میکند.
معایب
- خرید و نصب پنلهای خورشیدی و تجهیزات جانبی آن در ابتدای کار هزینهبر است.
- استفاده از دوربینهای با پنل خورشیدی در روزهای ابری یا در مکانهایی با تابش کم نور خورشید، عملکرد سیستم را کاهش میدهد.
- نصب و تجهیز پنل خورشیدی برای دوربین مداربسته نیازمند فضای باز و فضایی با قابلیت دریافت نور مستقیم خورشید است.
منبع تغذیه اضطراری (UPS)
منبع تغذیه الکترونیکی یا منبع برق پشتیبان اضطراری که به طور مختصر UPS نام دارد، از جمله روشهای دیگر تامین انرژی در زمان قطعی برق است. با توجه به این که هیچ دوربینی بدون جریان برق کار نمیکند، نبود این جریان باید با روشهای دیگری جایگزین شود که یوپیاس یکی از همین راهحلها است. این دستگاه شامل باتریهایی است که در زمان وجود برق شارژ میشوند و در مواقع اضطراری انرژی لازم را برای تامین برق فراهم میکنند.
مزایا
- به محض قطع شدن برق، UPS شروع به کار میکند تا دوربین با قطعی بسیار کوتاهی مجدد وصل و تصاویر را ضبط و ثبت کند.
- استفاده از یوپیاس نیازمند تغییراتی در سیستم دوربین است که برای این منظور باید از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.
- میتوان چندین دستگاه را بهصورت همزمان به UPS متصل کرد و از پشتیبانی همزمان چند دوربین توسط این دستگاه بهره برد.
معایب
- باتری یوپیاس باید به صورت مستمر و منظم شارژ و بررسی شود.
- مدت زمان پشتیبانی UPS برای ایجاد برق اضطراری و ضبط مجدد تصاویر به ظرفیت باتریهای آن بستگی دارد.
- برخی از مدلهای سیستم تعذیه الکترونیکی پشتیبان با ظرفیت بالاتر، هزینههای بیشتری دارند.
دوربین مداربسته با باتری قابل شارژ
دوربینهای مداربسته بیسیم و تحت شبکه (IP) از جمله سیستمهای نظارتی هستند که از باتریهای قابل شارژ استفاده میکنند. این نوع دوربینها با باتری قابل شارژ برای ذخیره جریان برق، یک گزینه مناسب برای مکانهایی هستند که مدام با قطعی برق شهری روبهرو هستند و یا به برق شهری دسترسی ندارند. از طرفی دوربینهای با باتری قابل شارژ برای مکانهایی که به صورت موقت به نظارت نیاز دارند یا در فضاهایی که کابل کشی برق با چالش روبهرو است و یا امکانپذیر نیست کاربرد دارند.
یکی از مزایای این نوع دوربینها این است که به راحتی نصب میشوند؛ اما باید توجه داشت که باتری این دوربینها محدودیتهایی دارد و باید به طور منظم شارژ شوند. در صورتی که باتری دوربین مداربسته تمام شود، دوربین دیگر قادر به ضبط تصاویر نخواهد بود. بنابراین برای جلوگیری از قطعی اتصال و بروز مشکل، باید به طور منظم باتریها را شارژ کرده و از عملکرد بهینه دوربین اطمینان حاصل کنید.
زمان شارژ این دوربینها از مدلی به مدل دیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند کیفیت دوربین و شرایط محیطی بستگی دارد. علاوهبراین مدت زمان عملکرد دوربینهای باتریدار نیز به ظرفیت باتری و میزان مصرف انرژی بستگی دارد. برخی از دوربینها قادر هستند تا 24 ساعت بیوقفه و بدون نیاز به شارژ مجدد کار کنند. بنابراین اگر قصد خرید چنین دوربینی را دارید، حتما مشخصات فنی دوربین را به صورت دقیق مطالعه و بررسی کنید. برای نمونه اغلب این مدل دوربینها دارای امکاناتی مانند تشخیص حرکت، ضبط هوشمند و ارسال هشدارهای فوری به ایمیل کاربر هستند. چنین ویژگیها و قابلیتهایی علاوه بر افزایش امنیت، مصرف انرژی را نیز بهینه و کاهش میدهند.
عمر مفید باتری دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته مجهز به باتریهای قابل شارژ گزینهای مطمئن برای اطمینان از عملکرد مداوم در زمان قطعی برق هستند. چنین دوربینهایی در پاسخ به این سوال که آیا دوربین مداربسته بدون برق کار میکند، جواب مثبتی میدهند؛ چراکه دوربینهای با باتری برای تامین برق، با ذخیره انرژی در باتریهای داخلی خود، امکان ضبط تصاویر و نظارت را بدون نیاز به برق مستقیم فراهم میکنند.
حال سوال اصلی اینجاست که چگونه میتوان عمر مفید این دوربینها را برای بهرهمندی بیشتر از مزایا و قابلیتهای آنها افزایش داد؟ در حالت کلی عمر مفید باتری دوربینهای مداربسته بستگی به نوع باتری، برند و مدل دوربین مداربسته، میزان استفاده از دوربین و شرایط محیطی در فضای باز و بسته دارد. اما نکاتی وجود دارد که با رعایت کردن هر کدام میتوانید عمر مفید باتری دوربین را افزایش دهید:
نکات مهم افزایش عمر مفید باتری دوربین مداربسته
باتریهای لیتیوم یونی به دلیل ظرفیت بالا و دوام بیشتر که در دوربینهای مداربسته بیسیم استفاده میشوند، عمر مفید طولانیتری نسبت به باتریهای قدیمیتر از خود نشان میدهند. به طور متوسط، باتریهای این نوع دوربینهای مداربسته میتوانند به راحتی و بدون نیاز به تعویض بین 3 تا 5 سال عمر کنند، اما این عمر بستگی به نحوه استفاده و شرایط محیطی نیز دارد و باید نکات نگهداری دوربین مداربسته با شارژ باتری رعایت شود.
دمای بالا و حتی دمای پایین عملکرد باتری را تحت تاثیر قرار میدهد. از این رو توصیه میشود دمای محیط اطراف دوربین را بین 10 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
برای افزایش عمر باتری، بهتر است از دوربینهایی استفاده کنید که دارای قابلیتهای صرفهجویی در مصرف انرژی مانند حالت استندبای یا سنسور حرکت باشند. این ویژگیها باعث میشود که دوربین تنها در زمانی که حرکت یا تغییراتی در محیط تشخیص داده شود، فعال گردد و از مصرف بیرویه انرژی جلوگیری شود.
برای اطمینان از عملکرد بهینه باتری، بهتر است به طور منظم آن را بررسی کرده و در صورت لزوم، تعویض کنید. توجه داشته باشید که برخی دوربینها قابلیت شارژ مجدد باتری را دارند، بنابراین پس از اتمام شارژ، میتوانید آنها را دوباره شارژ کرده و برای ضبط و ثبت تصاویر دوربین و انتقال به دستگاه دی وی آر استفاده کنید.
فعالسازی حالت صرفهجویی در انرژی، استفاده از شارژرهای با کیفیت و استاندارد، کاهش روشنایی LED و استفاده از ضبط هوشمند از دیگر روشهای موثر برای کاهش مصرف باتری و افزایش عمر باتری دوربین مداربسته است.
نتیجهگیری
در این مقاله از رافنت، ارائه دهنده تجهیزات شبکه و سیستمهای نظارتی، به سوال «آیا دوربین مداربسته بدون برق کار میکند» پاسخ دادیم و دیدیم که هر دوربین برای ثبت تصاویر و ارسال سیگنال به دستگاه دی وی آر نیاز به منبع برق دارد و در شرایط قطعی برق باید به دنبال جایگزین مناسبی برای این مشکل پیش آمده بود. در این حالت میتوان از منابع انرژی جایگزین مانند باتریهای قابل شارژ، پنلهای خورشیدی یا سیستم تعذیه الکترونیکی پشتیبان UPS، برای کارکردن دوربین استفاده کرد. برای مکانهایی که دسترسی به برق شهری وجود ندارد یا برای کسانی که به دنبال راهحلهای کم مصرف و بهینه هستند، بدون شک این دوربینها بدون نیاز به منبع مستقیم برق شهری، گزینههای مناسبی خواهند بود.
در پایان در نظر داشته باشید که در انتخاب دوربین مداربسته متناسب با نیازهای خاص خود، باید به عواملی مانند عمر باتری، نوع و مدل دوربین مداربسته، مکان نصب دوربین، شرایط محیطی و نوع نیازهای نظارتی خود توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.