مجله ی راف نت

مودم روتر ADSL چیست و  چه کاربردی دارد؟

مودم روتر ADSL چیست و  چه کاربردی دارد؟

چندین سال پیش که هنوز اینترنت پرسرعت ADSL چنین گسترش نیافته بود، مردم عموما از اینترنت اصطلاحا دایل‌آپ استفاده می‌کردند که بسیار کندتر بود. هر کامپیوتر، گوشی یا تبلتی برای این‌که به اینترنت متصل شود به مودم (Modem) مودم روتر نیاز دارد. پس اینترنت دایل‌آپ نیز نیازمند مود م مخصوصی بود که به آن‌ مودم دایل‌آپ نیز می‌گفتند. مود م‌‌های قدیمی دایل‌آپ معمولا روی بورد اصلی کامپیوتر نصب می‌شدند. بعضی از آن‌ها نیز دستگاه‌های مستقلی بودند که روی میز کنار کامپیوتر جای می‌گرفتند و به آن‌ها مود م اکسترنال می‌گفتند. کاربرانی که می‌خواستند به اینترنت متصل شوند، به یکی از این نوع مود م‌ها نیاز داشتند. آن‌ها باید مودم را از یک‌سو به کامپیوتر و از سوی دیگر به پریز تلفن متصل می‌کردند.

فهرست مطالب

اما کسانی که در خانه یا محله کارشان شبکه‌ محلی (LAN) تشکیل داده بودند و می‌خواستند آن شبکه را به اینترنت متصل کنند،  علاوه بر مودم به روتر (Router) نیز نیاز داشتند. چون روتر دستگاهی است که شبکه‌ای را به شبکه دیگر متصل می‌کند. وقتی کامپیوتر یک شبکه برای کامپیوتر شبکه دیگری داده می‌فرستد، روترها مسیر صحیح انتقال داده از مبدا به مقصد را شناسایی می‌کنند و داده را به مقصد می‌رسانند.

ADSL چیست

مودم ADSL چیست ؟

کلمه ADSL مخفف عبارت Asymmetric digital subscriber line و به معنای خط مشترک دیجیتال نامتقارن است. برقراری ارتباط با اینترنت پرسرعت ADSL، توسط یک مودم ADSL که سمت کاربر است صورت می‌گیرد.

در پاسخ به سوال مودم ADSL چیست؟ باید گفت: با سربرآوردن اینترنت پر سرعت ADSL و سپس اینترنت پیشرفته‌تر و سریع‌تر VDSL، شرکت‌های سازنده محصولات شبکه، مودم و روتر را در هم ادغام کردند و دستگاه یک‌پارچه‌ای ساختند که به آن مودم روتر می‌گویند. بسیاری از کاربران، این دستگاه‌های ترکیبی را فقط مودم می‌خوانند اما در واقع، دستگاه‌هایی که امروزه با نام مودم ADSL یا مودم VDSL به فروش می‌رسند، در واقع هم مودم و هم روتر هستند. باتوجه به این‌که اینترنت ADSL و VDSL بسیار سریع‌تر از اینترنت دایل‌آ‌پ است، کاربران به‌راحتی می‌توانند یک شبکه کوچک محلی ایجاد کنند و پهنای باند اینترنت خود را بین چند کامپیوتر، گوشی‌، چاپگر و غیره در شبکه به اشتراک بگذارند. و چون گفته شد که برای متصل کردن یک شبکه به شبکه دیگر (مثل اینترنت) روتر لازم است، منطقی بود که مودم و روتر در هم ادغام شوند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید و قیمت 16 مدل از بهترین مودم‌ ADSL خانگی

اینترنت ADSL چگونه کار می‌کند ؟

بعد از برسی به سوال مودم ADSL چیست؟ میرسیم به موضوع اینکه اصلا اینترنت adsl چیه؟

پس از دریافت اشتراک اینترنت و خرید بسته های اینترنتی از شرکت­‌های اینترنتی(ISP)، سیم تلفنی که وارد منزل شما می­‌شود علاوه بر صوتی که از سمت مخابرات و برای برقراری تماس‌ها میباشد، حاوی داده­‌های دیجیتال نیز می‌باشد.

برای جداسازی صوت از داده، در اولین گام بر سر راه سیم تلفن یک اسپلیتر قرار می‌گیرد تا ورودی صوت و داده را به دو خروجی جداگانه صوت و داده تبدیل کند. سپس خروجی صوت به تلفن متصل می­‌گردد تا مانند سابق بتوانید از خط تلفن تان تماس دریافت کنید و خروجی داده نیز به مودم متصل می‌­گردد.

ISP ها در هر منطقه مخابراتی، دستگاه‎هایی به نام (DSL Access Multiplexer (DSLAM نصب می‎کند. هنگامی که شما درخواست اینترنت ADSL می‎دهید، خط شما نیاز به رانژه شدن دارد. رانژه شدن خط به معنی آن است که خط شما از سوئیچ مخابرات جدا شده و به DSLAM متصل شود. با این همه برای اینکه خط شما همچنان امکان شماره‎گیری نیز داشته باشد، DSLAM دارای Splitter ای می‎باشد که خروجی این Splitter، مجددا به سوئیچ مخابرات متصل میشود تا شما هم‎زمان بتوانید Voice و Data را بر روی خط تلفن خود داشته باشید.

کاربرد مودم ADSL

در ادامه با کاربرد مودم ADSL در دنیای اینترنت آشنا خواهید شد:

  • دسترسی با سرعت بالا که امکان گشت و گذار آسان در شبکه و دسترسی سریع به محتوا را فراهم می کند.
  • دسترسی نامحدود به اینترنت با قیمت ثابت
  • دسترسی دائمی به اینترنت بدون نویز خط
  • دسترسی پرسرعت به اینترنت بدون اشغال نمودن خط تلفن
  • دسترسی به تلفن و اینترنت همزمان

DSL چیست؟

DSL به معنا خط مشترک دیجیتال فناوری برای دسترسی به شبکه یا اینترنت پرسرعت از طریق خطوط صوتی.

این تکنولوژی با استفاده از خطوط تلفن معمولی شما را قادر میسازد تا از امکانات از پیش موجود، از تکنولوژی جدید استفاده کنید. نوع دیگر همین تکنولوژی ADSL است که یکی از انواع تکنولوژی DSL محسوب میگردد.

انواع اتصال اینترنت

مود م روترهای ADSL/VDSL در دو گونه کابلی و بی‌سیم ساخته می‌شوند (مود م روترهای VDSL معمولا از اینترنت ADSL نیز پشتیبانی می‌کنند). مود م روترهای کابلی دارای پورت LAN، پورت WAN و پورت DSL هستند و امکانات وای‌فای ندارند.

اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن ثابت

وقتی بخواهید مودم رو تر را به اینترنت وصل کنید، یک‌سر کابل تلفن را به پورت DSL و سر دیگر آن را به پریز تلفن متصل می‌کنید. کامپیوتر، چاپگر یا دیگر دستگاه‌های کابلی به پورت LAN مودم روتر متصل می‌شوند. پورت WAN نیز زمانی به کار می‌رود که کاربر بخواهد به‌جای مودم یک‌پارچه، از مودم دیگری استفاده کند. در این‌صورت پورت WAN مودم رو تر یک‌پارچه را با کابل اترنت به مودم دیگر متصل می‌کند و آن مودم به پریز تلفن وصل می‌شود.

کاربرد مودم ای دی اس ال
مودم ADSL چیست؟

اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن همراه

انواع مودم سیم کارت خور متصل به خطوط تلفن همراه در این زمینه کاربرد دارند. مودم‌های اینترنتی اپراتورهای مخابراتی همراه در دو نوع کلی تولید و استفاده می‌شوند.

مودم‌های اینترنال که به صورت توکار و داخلی در انواع موبایل وتبلت برای اتصال به اینترنت همراه استفاده می‌شوند.

مودم‌های اکسترنال که مستقل از تلفن‌های موبایل و انواع تبلت، به اینترنت همراه متصل می‌شوند.

اما مودم رو ترهای بی‌سیم از ارتباط وای‌فای نیز پشتیبانی می‌کنند. مودم رو ترهای بی‌سیم در واقع ترکیبی از مودم، روتر کابلی و اکسس‌پوینت بی‌سیم هستند. اکسس‌پوینت در اصل، دستگاهی است که اجازه می‌دهد تجهیزات بی‌سیم از طریق آن به روتر کابلی یا شبکه کابلی متصل شوند. مودم رو تر بی‌سیم کار اکسس‌پوینت را نیز انجام می‌دهد. پس اگر بعضی از تجهیزات شبکه شما کابلی و بعضی دیگر بی‌سیم هستند، می‌توانید با استفاده از مودم/روتر بی‌سیم ADSL یا VDSL همه آن‌ها را به اینترنت متصل کنید.

پورت‌های یک مودمADSL

به طور کلی، یک مودم دارای یک پورت LAN (برای اتصال به پورت WAN روتر یا یک دستگاه آماده برای اترنت) و یک پورت مرتبط با سرویس، مانند یک پورت تلفن (مودم‌های DSL) یا یک پورت کواکسیال (مودم‌های کابلی) است.

درگاه خط تلفن ثابت RJ-11: که تمامی مودم‌ها مجهز به این پورت می‌باشند و با استفاده از سوکت RJ-11 قابلیت اتصال به خط تلفن ثابت را دارا می‌باشند.

پورت شبکه RJ-45: که تمامی مودم‌هایADSLدارای حداقل یک پورت شبکه هستند و از طریق این پورت، اتصال مودم به یک دستگاه مصرف کننده اینترنت مانند پی سی، سرور، تجهیزات صنعتی، تجهیزات هوشمند سازی، پرینترهای تحت شبکه و سایر تجهیزات و یا یک سوئیچ برای به اشتراک گذاری اینترنت میان چندین مصرف کننده امکانپذیر می‌شود.

انواع مودم ADSL

مودم با سیم

مودم سیمی فقط میتونه اینترنت باسیم رو در اختیار شما قرار می‌دهد. این مودم ها به یکی از پورت های LAN و USB یا هردوی اون‌ها مجهز هستن. البته با توجه به اینکه اکثر کاربرها استفاده از درگاه لن رو ترجیح میدن، بیشتر مودم های جدید این پورت رو دارن.

ارتباط دستگاه ها با مودم سیمی از طریق کابل انجام میشه. مشکل این مودم‌ها اینه که اکثرا فقط یک پورت دارن و فقط یک دستگاه میتونه به اون‌ها متصل بشه. در دورانی که گوشی های هوشمند ، تبلت ها ، لپ تاپ ها و انواع گجت ها فقط از طریق بی سیم می‌تونن به اینترنت و به همدیگه متصل بشن (یا ترجیح میدن از ارتباط وایرلس استفاده کنن) استفاده از مودم سیمی چندان رایج نیست.

مودم بی سیم

انواع مودم ای دی اس ال بی سیم با نام‌های مودم وای فای، مودم وای فایADSLو مودم وایرلسADSLشناخته می‌شوند.

مودم بی سیم یا وایرلس امکان اتصال به اینترنت رو برای دستگاه های مجهز به وای فای فراهم می‌کند. مودم وای فای هم مثل مودم سیمی ، اینترنت رو از طریق کابل رو دریافت می‌کنه؛ اما به‌صورت بی سیم اون رو به اشتراک میذاره. کامپیوترها و دستگاه هایی که امکان دریافت امواج وای فای رو دارن، میتونن به مودم بی سیم متصل بشن. برخلاف اکثر مودم های سیمی ، تعداد دستگاه هایی که می‌تونن هم‌زمان به مودم وایرلس وصل بشن، به یک دستگاه محدود نمیشه. البته نباید فراموش کرد که خطر هک شدن وای فای ، همیشه در کمین مودم های بی سیم هست.

سخن پایانی

در این مطلب قصد داشتیم تمام ابهامات شا عزیزان را نسبت به این که مودم ADSL چیست؟ برطرف کنیم و شمارا با انواع مودم ای دی اس ال و کاربردهای مودم adsl آشنا کنیم.

درباره‌ی rafmag

همچنین ببینید

تفاوت سرعت اینترنت با کابل و وایرلس

تفاوت سرعت اینترنت با کابل و وایرلس

کابل های اترنت اغلب جنبه نادیده گرفته شده یک شبکه خانگی هستند. بسیاری از مردم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *